Puhdistathan lapsesi nappikuulokkeet? Näin puhdistat ne hyvin

Kuva: Pexels/Jessica Lewis

Milloin viimeksi olet puhdistanut omat ja lapsesi nappikuulokkeet? Jos siitä on vierähtänyt aikaa tai et muista milloin olet niin tehnyt tai et ole tehnyt sitä koskaan, on nyt aika korjata tilanne.

Älylaitteiden yleistyttyä monet lapsetkin käyttävät nappikuulokkeita viettäessään aikaa älylaitteiden parissa. Niin lasten kuin nuorten ja aikuistenkin käytössä olevat kuulokkeet on hyvä muistaa puhdistaa säännöllisesti, sillä niihin kertyvät bakteerit voivat johtaa tulehduksiin.

Audiologi Cory Portnuff on kertonut Self-sivustolle, että bakteerit rakastavat nappikuulokkeita, koska korvat tarjoavat niille lämpimän ja kostean ympäristön, joka on ihanteellinen bakteerien kasvua ajatellen. Lisäksi ihmisillä on tapana säilyttää kuulokkeitaan erilaisilla pinnoilla ja käsitellä niitä pesemättä ensin käsiään, jolloin kuulokkeisiin voi siirtyä erilaisia pöpöjä.

Portnuff huomauttaa, että korvatulehduksen riski kuulokkeiden takia on pieni, mutta tätä kuitenkin tapahtuu. Riskiä voi minimoida entisestään puhdistamalla kuulokkeet, mitä Portnuff suosittelee tekemään ainakin kerran viikossa.

Näin puhdistat omat ja lapsesi kuulokkeet hyvin

Poista lika ja töhnä

Kuulokkeisiin voi kertyä vaikkua sekä muuta likaa. Mitä tahmaisemmat kuulokkeet ovat, sitä enemmän ne keräävät bakteereja, joten lika kannattaa puhdistaa aivan ensimmäisenä. Apuvälineenä voi käyttää jotain kuivaa ja puhdasta pehmeäharjaksista harjaa, kuten hammasharjaa, jolla näkyvä lika pyyhitään pois. Voit myös hankkia kuulokkeiden puhdistukseen tarkoitetut erityisvälineet.

Pyyhi kuulokkeet puhdistusaineella

Kun olet saanut vaikun ja muun lian pois, pyyhi kuulokkeiden pinta puhdistusaineella kostutetulla liinalla tai puhdistusliinalla. Valitse iholle turvallinen puhdistusaine, jotta mahdolliset tuotejäämät eivät ärsytä korviasi. Voit myös kysyä vinkkiä sopivan puhdistusaineen valintaan apteekista.

Puhdista myös kuulokkeiden kotelo

Monet käyttävät nykyään langattomia kuulokkeita, joilla on oma kotelo. Myös tämä kotelo on syytä puhdistaa, koska pöpöt voivat siirtyä kuulokkeista kotelon pintaan. Käytä apunasi jälleen kuivaa harjaa, jolla poistat mahdollisen lian kotelosta. Desinfioi sen jälkeen kotelon pinnat. Kun olet puhdistanut kuulokkeet sekä kotelon, anna niiden kuivua ennen kuin otat ne käyttöön.

Jos kuulokevalmistaja on antanut ohjeet kuulokkeiden puhdistukseen, noudata niitä. Kun perheen pienimmät käyttävät kuulokkeita, koeta pitää silmällä, etteivät he nuolaise kuulokkeita ennen kuin käyttävät niitä äläkä itsekään tee niin. Portnuffin mukaan tätä todella tapahtuu ja samalla monenlaisia bakteereja pääsee siirtymään suusta korviin.

Lähde: Self

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.