Näin opit luottamaan parisuhteesi kestävyyteen paremmin

Näin opit luottamaan parisuhteesi kestävyyteen paremmin
Kuva: Pixabay/StockSnap

Epävarmuuden tunteet voivat piinata parisuhteessa olevaa. Epävarmuutta ilmenee etenkin uuden suhteen alussa, mutta ei ole tavatonta tuntea epävarmuutta myös pitkässä parisuhteessa.

Vaikka suhde voisi hyvin ja kumppani ei olisi osoittanut mitään syytä epäillä hänen tunteitaan tai sitoutumistaan, voi suhteen kokea silti epävarmaksi. Ruuhkavuodet julkaisi aiemmin artikkelin merkeistä, jotka paljastavat, jos olet epävarma parisuhteessasi.

Lähes jokainen kokee toisinaan epävarmuutta parisuhteessaan. Jos epävarmuutta kokee kuitenkin usein, eikä sen syitä saa käsiteltyä, voi se lopulta ajaa parin erilleen. Omaa luottamusta parisuhdettaan kohtaan voi yrittää vahvistaa ja epävarmuuden tunteita voi työstää erilaisin tavoin – tässä 6 esimerkkiä!

Selvitä epävarmuuden syyt

Yritä löytää syyt epävarmuudellesi. Voit pohtia asiaa itseksesi, yrittää käsitellä asiaa kirjoittamalla päiväkirjaan tai keskustelemalla luotettavan läheisen tai mielenterveyden ammattilaisen kanssa. Tarkastele niin lapsuuttasi, parisuhdetaustaasi ja sitä, millainen ihminen olet. Onko menneisyydessäsi tapahtunut jotain, joka aiheuttaa epävarmuuden? Miksi pelkäät torjutuksi tai hylätyksi tulemista?

Käsittele parisuhteen mahdolliset ongelmat

Joskus epävarmuus johtuu kumppanin käytöksestä. Jos jokin kumppanisi teko laukaisee epävarmuuden, puhu asiasta hänen kanssaan ja yrittäkää löytää tilanteeseen jokin ratkaisu. Keskustelkaa avoimesti ja toisianne ymmärtäen tavoista, joilla voitte saada suhteen tuntumaan varmemmalta.

Rakenna luottamusta kumppaniisi

Luottamus on parisuhteen yksi kulmakivistä. Suhde tuntuu varmemmalta ja kestävämmältä, kun tiedät miten luottaa kumppaniisi ja voit uskoa häntä, kun hän kertoo tai osoittaa sitoutumistaan sinuun. Rakenna luottamusta pikkuhiljaa pala palalta.

Huomioi hyvät merkit

Ihmismieli tarttuu herkästi negatiivisiin asioihin. Jos tunnet epävarmuutta parisuhteessa, saatat silloin tarkkailla kumppanisi tekoja, irrottaa niitä kontekstistaan ja paisutella ne mielessäsi merkeiksi siitä, että hän ei enää jaksa sinua tai hän haluaa erota. Oletat vain pahinta. Tämän vastapainoksi on tärkeä antaa erityistä huomiota hyville merkeille. Kun epävarmuus nostaa päätään, muistele miten kumppanisi on kertonut sinulle tunteistaan aiemmin tai miten hän on osoittanut välittävänsä sinusta. Muista hyvät ja onnelliset hetket, huomionosoitukset ja suloiset sanat.

Ole rehellinen ajatuksistasi

Epävarmuus voi tulla esiin tapana olla kumppanille mieliksi. Jos vähättelet tunteitasi tai et kerro aitoja ajatuksiasi, koska haluat pitää kumppanisi tyytyväisenä, rakentuu parisuhde illuusioiden varaan. Kerro mitä ajattelet ja tunnet, jotta voit luoda aidon yhteyden kumppaniisi.

Muista, että tavoite on terve parisuhde eikä pelkkä parisuhde

Läheisen ja rakkaan ihmisen menettäminen on vaikeaa ja pelkkä ajatus erosta voi tuntua pahalta. On kuitenkin parempi lähteä eri teille, jos suhde ei ole jommallekummalle tai kummallekaan teistä hyvä, sopiva tai terve.

Lähde: Mind Body Green

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *