Ongelmista onneen: 5 askelta, joilla korjaat parisuhteesi

Ongelmista onneen: 5 askelta, joilla korjaat parisuhteesi
Kuva: Brooke Cagle

Yksikään parisuhde ei ole vain pelkkää ruusuilla tanssimista, vaan parit kohtaavat myös haasteita ja vaikeita aikoja. Hyvät neuvot voivat olla tarpeen, jos vaikeat ajat tuntuvat pitävän sinnikkäästi otteessaan, mutta parisuhteen haluaa saada takaisin oikeille raiteille.

Ongelmissa olevan parisuhteen korjaaminen voi tuntua haastavalta, ja erittäin vaikeassa tilanteessa jopa toivottomaltakin. Vaikka apukeinoja etsisi kirjallisuudesta ja mediasta, voi tilanne tuntua turhauttavalta – varsinkin jos ei tiedä, mistä lähteä liikkeelle. Tässä voi auttaa ohjeet, jotka parisuhdevalmentajat Susie ja Otto Collins ovat 20 vuoden kokemuksellaan laatineet pariskuntien tueksi.

5 askeleen ohjeet parisuhteen pelastamiseksi

Arvioi, miten paljon todella haluat pelastaa suhteesi

Monet parit yrittävät korjata suhdetta miettimättä ensin, haluavatko he todella olla yhdessä. Ennen kuin siis alat tehdä korjausliikkeitä, pohdi itseksesi suhdettasi ja sitä, haluatko jakaa elämäsi kumppanisi kanssa. Mitä ääni sisälläsi sinulle kertoo? Joskus ongelmaisen suhteen osapuoli näkee selvästi, että suhteessa on paljon hyvää ja haluaa tehdä muutoksia tilanteen parantamiseksi. Joskus halua muutosten tekemiseen ei ole, ja se on tärkeä tiedostaa.

Ole valmis näkemään eroavaisuutenne eri tavalla

Sinä ja kumppanisi katsotte asioita omasta, ainutlaatuisesta näkökulmastanne. Tämä voi johtaa tilanteisiin, joissa ajattelee toisen olevan väärässä ja itse olevansa oikeassa. Erilainen mielipide ei kuitenkaan ole väärä. Tästä syystä on tärkeä yrittää ymmärtää toisen näkökulmia ja kun luopuu “olen oikeassa, sinä väärässä” -asenteesta, voi toista oppia ymmärtämään uusilla tavoilla ja se avaa tilaisuuksia löytää ratkaisuja ongelmiin.

Ei syyttelyä, oletuksia ja odotuksia

Vaikeuksissa olevan suhteen suunta ei muutu paremmaksi, jos suhteessa on syyttelyä sekä oletuksia, joista pidät kiinni. Saatat huomaamattasi reagoida automaattisesti tietyllä tavalla. Koeta kiinnittää tähän huomiota, puhu aidosti ja pyri tunnistamaan reaktiosi eri tilanteissa.

Keskity siihen, mikä suhteessa on hyvin

Kun parisuhteessa on vaikeaa, on helppo keskittyä siihen, mikä on vialla. Tuolloin voi jäädä huomaamatta kaikki hyvät ja positiiviset hetket. Vaikka kyseessä olisi vain hetkellinen läheisyyden ja välittämisen osoitus, kuten kosketus, katsekontakti ja yhdessä jaettu sisäpiirivitsi, paina ne hetket mieleesi ja vaali niitä. Kun arvostat lyhyitäkin positiivisia hetkiä, alkaa niitä syntyä lisää. Jos keskityt vain vikoihin ja ikäviin asioihin, alkaa niitä vuorostaan syntyä lisää.

Tuo ilo takaisin suhteeseen

Kun alat keskittyä suhteen hyviin ja positiivisiin puoliin sekä hetkiin, voi ilo löytää myös tiensä takaisin suhteeseen. Jos sinulla ei ole ollut kumppanisi kanssa hauskaa yhdessä hetkeen, aloita pienin askelin. Sopikaa, että teette yhdessä jotain hauskaa ja mukavaa, minkä aikana ette puhu suhteen ongelmista. Voitte myös laajentaa hauskanpidon käsitettä ja kokeilla jotain uutta. Nämä voivat tuoda lisää iloa takaisin suhteeseen ja auttaa teitä kääntämään kurssin kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *