Monikäyttöiset suodatinpussit: 14 nokkelaa käyttötapaa!

Kuva: Unsplash/ Dan Gold

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miten kodin kaappien kätköistä voi löytyä asioita, joita voisi käyttää monella muullakin kuin vain totutulla tavalla? Suodatinpussit ovat tästä hyvä esimerkki.

Suomalaiset tunnetaan kahvikansana ja lukuisista kodeista löytyykin suodatinpusseja. Suodatinpusseja voi käyttää myös monella muulla tavalla kuin kahvinkeitossa. Ruuhkavuodet kertoi aiemmin julkaistussa artikkelissa Niksi-Pirkan vinkeistä, joissa yhdessä suositeltiin hyödyntämään suodatinpusseja, kun perhe syö hampurilaisia kotona – ei tule sotkua!

Erilaisia vinkkejä suodatinpussien hyödyntämiseen voi saada niin omasta lähipiiristä ja tuttavilta kuin internetin uumenista. Kotiliesi on hyödyntänyt jälkimmäistä ja kääntynyt sosiaalisen median puoleen. Lehti kysyi Facebookissa lukijoiltaan, minkälaisilla tavoilla he hyödyntävät suodatinpusseja kahvinkeiton lisäksi. Satojen vastauksien joukossa oli seuraavia vinkkejä:

 1. Kun teet tsatsikia, valuta jogurtista ja kurkusta liiat nesteet laittamalla suodatinpussi suppiloon.
 2. Jotain valuvaa tai murustuvaa, kuten munkkia, syödessä syötävän voi laittaa suodatinpussiin, jolloin ei tule sotkua ja suodatinpussi toimii suojana.
 3. Leipoessa suodatinpussia voi käyttää vuokien voiteluun. Käsi pussiin, nappaa palan voita ja voitelemaan!
 4. Retkelle lähtiessä suodatinpussi auttaa syömään makkaran siistimmin. Paistamisen jälkeen makkara suodatinpussiin, sinappia tai muuta mieluista sen kylkeen ja syömään. Sen jälkeen suodatinpussin voi polttaa nuotiossa.
 5. Maustetun herukkahyytelön valmistuksessa suodatinpussiin voi laittaa mausteet ja sulkea sitten pussin langalla. Näin mausteet ovat näppärästi mukana keitoksessa hautumassa ja maustavat hyytelön päätymättä sinne sekaan.
 6. Suodatinpussiin voi laittaa koivunlehtiä, laittaa ne sen jälkeen pakkaseen ja käyttää saunahöyryksi talvella laittamalla pussin löylyveteen.
 7. Ruskeista suodatinpusseista voi askarella valepesiä ampiaisille laittamalla niitä myttyyn ja villalangalla kiinni.
 8. Kun kuivatat itsekasvatettuja yrttejä, ovat suodatinpussit ovat apuväline.
 9. Kukansiemeniä voi säilyttää sekä kuivattaa suodatinpusseissa.
 10. Suodatinpusseja voi laittaa kukkaruukun pohjalle mullan alle, jolloin multa ei pääse sieltä valumaan muualle kasteluveden mukana.
 11. Suodatinpussit toimivat hyvin peilin pyyhkimiseen ja ikkunan kuivaamiseen. Niillä voi myös puhdistaa silmälasit ja puhelimen näytön.
 12. Kun on muutto tulossa, voi suodatinpusseja laittaa asioiden väliin pehmusteeksi.
 13. Koiran kanssa ulkoillessa koiran herkkunamit voi laittaa suodatinpussissa taskuun.
 14. Suodatinpusseja voi käyttää apuna lämmittämään varpaita talvella. Varpat suodatinpussin sisälle ja jalat kenkiin.

Millaisilla tavoilla sinä olet hyödyntänyt suodatinpusseja kahvinkeiton lisäksi?

Lähde: Kotiliesi

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.