10 asiaa, joita miehet pitävät naisissa viehättävänä

10 asiaa, joita miehet pitävät naisissa viehättävänä
Kuva: Pexels/ Andrea Piacquadio

On monia erilaisia syitä, miksi mies kiinnostuu naisesta ja kokee tämän viehättävänä. Toki on myös yksilöllisiä eroja siinä, millaisista naisista miehet viehättyvät. Silti on löydettävissä joitakin yhteisiä ominaisuuksia ja piirteitä, joita miehet yleisesti ottaen arvostavat naisessa.

Listasimme kymmenen naisen viehättävää ominaisuutta, jotka saavat miehen kiinnostumaan hänestä:

1. Älykkyys

Mies toivoo naisen olevan ennen kaikkea älykäs, jotta he voivat käydä yhdessä mielenkiintoisia ja syvällisiä keskusteluita. Älykkään naisen kanssa keskustelu voi haastaa miestä sopivasti ja stimuloida häntä henkisesti. Älykäs nainen kiinnostaa miestä, koska hänellä on monia kiinnostuksen kohteita. Älykkyys kertoo myös siitä, että nainen on itsenäinen ja kykenevä.

Älykkyyttä on kuitenkin monenlaista. On niin sanottua “kirjaviisautta” ja toisaalta taas esimerkiksi tunneälykkyyttä. Toiset miehet ova kiinnostuneempia kirjaviisaudesta. Jotkut puolestaan arvostavat tunneälyä, ongelmanratkaisutaitoja ja luovuutta. Tai sitten miestä voi houkuttaa kaikki älykkyyden eri muodot naisessa.

2. Huumorintaju

Miehet pitävät huumorintajuisista naisista. Huumorintaju kertoo miehelle, että nainen on sinut itsensä kanssa, osaa nauraa myös itselleen, pitää hauskaa ja hänellä on rento asenne elämään. Huumorintaju osoittaa myös sen, ettei nainen ota itseään liian vakavasti. Tällaisella naisella on niin hyvä itsetunto, että hän uskaltaa joskus heittäytyä ja näyttää jopa typerältä. Huumorintaju houkuttelee myös sen takia, että se saa naisen näyttämään helposti lähestyttävämmältä ja ystävällisemmältä.

3. Viehättävä fyysinen habitus

Nainen, joka huolehtii ulkonäöstään sekä viihtyy omassa vartalossaan ja tyylissään, viehättää miestä suuresti. Nimittäin miehillä on vahva näköaisti, joten naisen ulkonäkö kiinnostaa heitä erityisesti tästä syystä. Naisen kannattaa siis kiinnittää huomiota omiin vaatteisiin, tyyliin, meikkiin tai meikittömyyteen, sekä siihen että kyseinen tyyli pukee juuri häntä.

Kauneus on kuitenkin katsojan silmissä, joten jokaisella miehellä on erilainen maku. On tärkeää muistaa, että miehiä kiinnostaa erityisen paljon naisen persoonallisuus ja muut sisäiset tekijät, eikä pelkästään ulkonäkö.

4. Omat mielenkiinnon kohteet sekä intohimo elämää kohtaan

Miehen mielestä on todella viehättävää ja seksikästä, kun naisella on omia mielenkiinnon kohteita ja intohimoa elämää kohtaan. Naisen kannattaa siis olla rohkeasti oma itsensä ja näyttää miehelle intohimoiset visionsa.

5. Itsepäisyys

Naisen vahva itseluottamus ja siten myös itsepäisyys on miesten mielestä söpöä. Se kertoo miehille siitä, että nainen on tarpeeksi varma itsestään, tietää mitä haluaa ja osaa vaatia sitä.

6. Positiivinen asenne

Miehet eivät jaksa kauaa pessimistisen naisen rinnalla. Sen sijaan positiivinen asenne viehättää heitä, koska sellaisten naisten lähellä on helpompi ja hauskempi olla. Tällaiset naiset omaavat hyvän asenteen elämään ja löytävät iloa ja onnea jokapäiväisistä asioista. Näin ollen mies voi kokea riittävänsä naiselle paremmin.

Lisäksi hyvä olo tarttuu ja saa miehen tuntemaan innostusta ja iloa. Naisen positiivinen asenne kertoo myös siitä, että hän ovat itsevarma ja sitkeä. Hän säilyttää hyvän asenteen vastoinkäymistenkin tullessa.

7. Yhteiset kiinnostuksen kohteet

Kun miehellä ja naisella on yhteisiä kiinnostuksen kohteita, se mahdollistaa helpomman parisuhteen. Tällöin löytyy aina yhteistä keskusteltavaa ja parisuhteen aika järjestyy mukavan yhteisen tekemisen lomassa.

8. Uskollisuus

Kukaan ei halua tulla petetyksi ja jätetyksi. Niimpä miehet tarkkailevat naisessa uskollisuutta ja haluavat sitoutua naiseen, jolta löytyy tätä ominaisuutta. Uskollisuudesta viestittää esimerkiksi se, että nainen osaa pitää sovitut asiat salassa ja käyttäytyy tavalla, joka herättää luottamusta.

9. Emotionaalinen tasapaino

Miehet arvostavat emotionaalisesti vakaata ja tasapainoista naista. Se houkuttelee miehiä, koska se viittaa siihen, että nainen osaa käsitellä tunteitaan terveellä ja kypsällä tavalla, sekä on itsetietoisempi ja sitkeämpi. Sen sijaan itkuherkkyys, takertuvuus, ailahtelevuus ja muut epävakaat piirteet eivät innosta miehiä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö negatiivisiakin tunteita saisi näyttää, vaan kykyä hallita niitä rakentavasti.

10. Avoimuus

Miehiä kiinnostaa naisen avarakatseisuus ja avoimuus. Sellaiset naiset ovat uteliaita, seikkailunhaluisia ja valmiita kokeilemaan uusia asioita, sekä astumaan oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Avoimet naiset pystyvät näkemään asioita uusista näkökulmista ja arvostavat erilaisia ihmisiä, kulttuureja ja elämäntapoja.

Onko sinulla viehättävän naisen ominaisuuksia? Voisitko kehittää noita ominaisuuksia lisää?

Lähteet: Bolde, My fit brain, Online counseling 4 you, Times-mail, Voice

Teksti: Anne-Mari Valta

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *