Nämä 14 merkkiä voivat paljastaa kumppanisi uskottomuuden!

Nämä 14 merkkiä voivat paljastaa kumppanisi uskottomuuden!
Kuva: Pexels/ Ron Lach

Jotkut ihmiset onnistuvat pettämään kumppaniaan kuukausia, jopa vuosia ennen asian selviämistä. On hyvä olla tietoinen merkeistä, jotka voivat kieliä kumppanisi uskottomuudesta. Osa merkeistä perustuvat aavistukseen tapahtuneesta, osa puolestaan on varsinaisia todisteita pettämisestä. Mistä merkeistä voit tietää kumppanisi pettävän sinua?

1. Vaistosi kertoo niin

Joskus et pysty todistamaan mitä tunnet, mutta vaistosi kertoo jonkin olevan vialla. Sisäistä ääntä sekä omaa intuitiota kannattaa yleensä kuunnella.

2. Hän syyttää sinua pettämisestä

Tämä on pettävän kumppanin tyypillinen toimintatapa: hän alkaa syyttää toista siitä, mitä itse tekee.

3. Hän ei lainaa enää puhelintaan sinulle

Muistatko, kun saatoit aikoinaan käyttää rennosti kumppanisi puhelinta esimerkiksi uutisten katsomiseen? Mikäli nuo ajat ovat historiaa ja kumppanisi suojelee puhelintaan ja muita älylaitteitaan kuin suurinta aarretta, on se muutos, joka vaatii huomiotasi. On epäilyttävää, jos kumppani käyttäytyy hämärästi puhelimensa kanssa.

4. Hän on jatkuvasti tavoittamattomissa

On normaalia, että joskus työ imaisee kaiken ajan, eikä se välttämättä ole merkki uskottomuudesta. Mutta jos kumppanisi on usein tavoittamattomissa, vaikka vastaavaa ongelmaa ei ole ollut aikaisemmin, olisi hälytyskellojen soitava.

5. Hän vaikuttaa seurassasi hermostuneelta

Jos näin on, kannattaa miettiä, mikä sen aiheuttaa. Ei ole normaalia, että kumppanisi on toistuvasti seurassasi hermostunut, niin kotona kuin erityisesti julkisilla paikoilla.

6. Yllättävät menot ja matkat sekä pidentyneet työpäivät

Jos kumppanillasi on yllättäen menoja ja matkoja ja hänen työpäivänsä ovat pidentyneet, voi se olla merkki pettämisestä.

7. Hän ovat muuttunut super kriittiseksi sinua kohtaan

Jotkut pettäjät alkavat kritisoimaan kumppaniaan ankarasti oikeuttaakseen itselleen tekonsa eli pettämisen. Näin ollen hän yrittää tehdä sinusta tarinan pahista.

8. Katsekontaktin vältteleminen

Monesti sanotaan, että silmät ovat sielun peili. Pitkän katsekontaktin avulla voimme ymmärtää toisen ajatuksia ja tunteita, joten sen vuoksi pettäjä välttelee ja kääntää katseensa pois päin. Pystyykö kumppanisi katsomaan edelleen sinua silmiin?

9. Seksielämänne muuttuu radikaalisti

Jos kumppani pettää, seksielämä voi muuttua radikaalisti suuntaan tai toiseen, eli määrä voi vähentyä, lisääntyä tai muuttua erilaiseksi kuin aikaisemmin.

10. Hän tekee elämäntapamuutoksen

Jos kumppanisi on yhtäkkiä normaalia kiinnostuneempi terveydestään ja ulkonäöstään sekä käyttää aikaa ruokavalion muutokseen ja liikkumiseen aiempaa enemmän, voi se olla merkki pettämisestä. Näin on varsinkin, jos elämäntapamuutoksen lisäksi pettämisestä on muitakin selkeitä merkkejä.

11. Kumppanisi ei ole enää mustasukkainen sinusta

Jos kumppanisi on ollut aiemmin sinusta mustasukkainen normaalilla tavalla, mutta ei ole enää sitä lainkaan, voi se olla merkki pettämisestä. Koska hänen ajatuksensa, tunteensa ja tarpeensa liittyvät nyt johonkin toiseen henkilöön, ei hän ole enää kiinnostunut sinusta ja ole siksi sinusta myöskään mustasukkainen.

12. Hän on nykyään erittäin hyvällä tuulella

Ihastuminen saa ihmisen hyvälle tuulelle, koska keho erittää mielihyvähormoneja ihastuneena tavallista enemmän. Mikäli kumppanisi on yllättäen onnellisella ja hyvällä tuulella, mutta et tiedä siihen syytä, kannattaa huolestua.

13. Epäloogiset tarinat

Puhuuko kumppanisi tekemisistään epäloogisesti? Hän saattaa esimerkiksi ensin kertoa olleensa pelaamassa tennistä ystävänsä kanssa, mutta toisessa keskustelussa hän kertookin olleensa kahvilla isänsä kanssa. Valehtelu harvoin onnistuu pidempiä ajanjaksoja ilman virheitä, joten oudot ja epäloogiset tarinat voivat kieliä siitä, että kumppanisi pettää sinua.

14. Stressi

Kaksoiselämä on kuluttavaa, joten pettäjä on erittäin stressaantunut. Vaikka hän olisi pettänyt vain kerran, salaisuuden piilottelu voi aiheuttaa suurta stressiä ja pelkoa kiinni jäämisestä. Sen takia erilaiset merkit stressistä voivat kieliä pettämisestä, mutta pelkkä stressi ei yksistään riitä syyksi epäillä toista. Stressi yhdistettynä muihin merkkeihin voi kuitenkin vahvistaa epäilyt petoksesta.

Täyttyykö parisuhteessasi jokin tai jotkut näistä merkeistä? Onko se sinusta huolestuttavaa?

Lähteet: Bolde, Eliittikumppani, MTV ja Radio Nova

Teksti: Anne-Mari Valta

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *