Stockmann vetää lapsille vaarallisia vaatteita myynnistä!

Kuva: Pexels/Ron Lach

Lastenvaatteilla on tiettyjä turvallisuusstandardeja, jotka on täytettävä, että vaate voi olla myynnissä. Jos myynnissä havaitaan vaatteita, joissa on standardien suhteen puutteita, ne vedetään yleensä myynnistä.

Tavarataloketju Stockmann on vetänyt pois markkinoilta lapsille tarkoitettuja huppareita. Kyseessä on varotoimenpide, koska huppareiden nyörit eivät täytä lastenvaatteiden turvallisuusstandardin (SFS-EN 14682) vaatimuksia.

Turvallisuusstandardin mukaan vanhemmille lapsille tarkoitettujen vaatteiden hupuissa tai pääntien alueella olevissa kiristysnyöreissä ei saa olla vapaana riippuvia nyörien päitä. Toiminnallisten ja koristenauhojen pituus saa olla korkeintaan 75 mm. Erilaiset nauhat ja nyörit voivat aiheuttaa kuristumis- tai muuta vaaraa esimerkiksi juuttuessaan kiinni kiipeilytelineeseen, ovien väliin tai liukuportaisiin.

Takaisinveto koskee Basic by Stockmann -merkin MANNA- ja KERA-huppareiden jokaista myynnissä ollutta värivaihtoehtoa, joita on yhteensä 19. Huppareita on ollut myynnissä seuraavat koot: 140 cm, 146/152 cm, 158/164 cm ja 170 cm.

”Kuluttajia pyydetään ensisijaisina varotoimenpiteinä poistamaan tuote lasten ulottuvilta ja palauttamaan tuote ostopaikkaan, jolloin tuotteen hinta hyvitetään asiakkaalle, tai poistamaan itse nyöri tuotteesta. Huppari on turvallinen käyttää, jos siitä poistaa hupun nyörin”, Stockmannin tiedotteessa kerrotaan.

Kyseessä olevat tuotteet tunnistaa niiden sisällä olevista pesulapuista, joissa lukee tuotteen nimi. MANNA- ja KERA-huppareita on ollut myynnissä Helsingin, Tapiolan, Turun, Jumbon, Itiksen ja Tampereen Stockmann-tavarataloissa sekä stockmann.com-verkkokaupassa tammikuusta 2022 tammikuuhun 2024.

”Pahoittelemme tapahtunutta”, Stockmann viestittää.

Lastenvaatteista on tehty takaisinvetoja ja annettu varoituksia myös muutama kuukausi sitten. Tuolloinkin vaatteissa oli hupun tai kaulan alueella naruja tai nyörejä, jotka voivat aiheuttaa lapselle kuristumisvaaran.

Esimerkkikuva takaisinvedetyistä huppareista. Kuva: Stockmann

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.