5 yleistä syytä, miksi naiset väsyvät puolisoihinsa

Kuva: Pexels/ Vera Arsic

Jokaisessa parisuhteessa on ylä- ja alamäkensä. Yksi suuri koetinkivi on suhteen arkistuminen ja ajautuminen samoihin, toistuviin rutiineihin. Suhde voi alkaa kyllästyttää; puolisoon voi väsyä. Asiantuntijat ovat käyneet läpi yleisiä syitä, miksi näin käy naisille.

Jos tylsyys pääsee ottamaan sijaa suhteessa, imee se hiljalleen iloa ja positiivisuutta pois suhteesta. Tylsyys vaikutuksineen tuntuu vielä ikävämmältä, jos se johtuu siitä, että on alkanut väsyä kumppaniinsa. Tylsistymisen ja väsymisen taustalla voi olla monia tekijöitä. Your Tango -sivustolle kirjoittavat asiantuntijat ovat antaneet aiheesta omia näkemyksiään.

5 syytä, miksi naiset väsyvät puolisoihinsa

Hän on onneton jonkin muun asian takia

Ronnie Ann Ryanin mukaan nainen voi toisinaan väsyä kumppaniinsa, koska hän on onneton jollain muulla saralla.

”Valitettavan usein on helpompi purkaa huonoa oloa kumppanin kautta sen sijaan, että keskittyisi tunnistamaan todellisen ongelman ja käsittelemään sitä. Olen kokenut tämän itsekin. Kun tiedostin, että syytän miestäni ongelmista, jotka eivät olleet niin isoja kuin miltä ne vaikutti, tein itsetutkiskelua ja käsittelin ongelman. Tulimme paljon paremmin toimeen sen jälkeen, kun en kohdistanut ansaitsemattomia paineita enää mieheni niskaan”, 20 vuotta deittailuvalmentajana toiminut asiantuntija sanoi.

Hän on kasvanut, puoliso ei

”Jokainen suhde on ainutlaatuinen, mutta väsymisen taustalla on muun muassa se, että toinen osapuoli kasvaa ja kehittyy, mutta toinen ei. Alkuperäinen vetovoima kärsii eikä arvot käy enää yksiin eikä tarpeita ilmaista”, tohtori Ruth Schimel kertoi.

Uudet kokemukset puuttuvat

Lisensoitu avioliitto- ja perheterapeutti Tarra Bates-Duford mainitsi yhtenä väsymisen syynä sen, että suhteesta on tullut liian monotoninen.

”Jatkuvuus voi olla tärkeää missä tahansa ihmissuhteessa, mutta vaihtelu voi olla yhtä tärkeää. Pikkumuutokset ja vaihtelun luominen suhteeseen voi ylläpitää kipinää, vetovoimaa ja kiinnostusta parisuhteessa”, hän selitti.

Spontaanius on hävinnyt

Waismann Methodin kehittäneen Clare Waismannin mukaan parisuhteessa liiallinen ennustettavuus voi johtaa apatiaan. Tähän voi sisältyä toistuvat tavat, kuten säännölliset treffi-illat samassa ravintolassa, joiden perään katsotaan elokuva kotisohvalla.

”Kun parit tekevät yhdessä samoja asioita toistuvasti, johtaa se ajan mittaan kiinnostuksen ja innostuksen hiipumiseen kumppania kohtaan ja lyö kiilaa parin väliin johtaen siihen, että jaetut kokemukset ovat tylsiä”, hän kertoi.

Intohimo on hiipunut

Henkinen elämäntapavalmentaja Roland Legge kommentoi, että naiset voivat väsyä kumppaniinsa, koska tämä ei halua kokeilla uusia seikkailuita yhdessä.

”Ehkä vaimo kaipaa jotain kokemusta, joka herättäisi intohimon uudelleen, eikä kumppani ole kiinnostunut. Jos olet kyllästynyt puolisoosi ja sinun on vaikea saada häntä osallistumaan, voi teidän olla syytä etsiä valmentaja tai parisuhdeneuvoja, joka auttaa teitä ymmärtämään toistenne tarpeita paremmin”, Legge vinkkasi.

Mikä avuksi?

”Tylsyyttä vastaan on taisteltava suunnittelemalla jotain hauskaa yhdessä. Vaikka se vaikuttaisi pieneltä, kokeilkaa uutta ravintolaa tai uuden kulttuurin ruokaohjeita, suunnitelkaa ilta ulkona tehden jotain, mitä ette ole koskaan aiemmin tehneet, kuunnelkaa podcastia ja keskustelkaa sen sisällöstä tai olkaa kaksin kotona ja katsokaa auringonlaskua. Kyse on jostain, joka luo yhteyden välillenne ja osoitatte sen myötä toisillenne, että haluatte jakaa toistenne kanssa erilaisen kokemuksen”, kliininen psykologi Cortney Warren listasi esimerkkeinä apukeinoista väsymisen vastalääkkeeksi.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

    Array
(
    [0] => thumbnail
    [1] => medium
    [2] => medium_large
    [3] => large
    [4] => 1536x1536
    [5] => 2048x2048
    [6] => vp_sm
    [7] => vp_md
    [8] => vp_lg
    [9] => vp_xl
    [10] => vp_sm_popup
    [11] => vp_md_popup
    [12] => vp_xl_popup
)