Koli – Ole osa kauneinta kansallismaisemaa

On vain yksi Koli. Kolilla ihmisen on hyvä olla; sielu ja keho eheytyvät ainutlaatuisissa energioissa sekä vertaansa vailla olevissa, mykistävän kauniissa kansallismaisemissa.

Yhteistyössä: Break by Sokos Hotel Koli

Tiesitkö, että Kolilla sijaitsee Itä-Suomen korkein vaara; majesteettinen Ukko-Koli, jonka huippu kohoaa 347m merenpinnan yläpuolelle ja 253m Pielisen pinnan yläpuolelle? Akka-Kolilta voit katsella Kolinselän loputtomia järvimaisemia, tai ihastella näköalapaikan alapuolella sijaitsevaa Hiljaisuuden Temppeliä, joka on myös suosittu vihkipaikka.

Break Sokos Hotel Koli sulautuu kansallismaisemaan harmonisen kauniisti – huoneista sekä yleisistä tiloista avautuvat näkymät antavat sinulle mahdollisuuden tuntea olevasi osa luontoa. Hotelli on kotoisan viihtyisä ja idyllinen. Vastaanottohenkilökunta tekee tunnelman tervetulleeksi ystävällisyydellään ja avuliaisuudellaan heti loman ensihetkistä alkaen.

Break Sokos Hotel Koli Kylä on aktiivisen liikkujan ja seikkailijan tukikohta keskellä tunnelmallista kylää sekä retkipolkujen maisemia.

Kolin vaihtuvat maisemat mykistävät kauneudellaan. On lomasi ajankohta sitten kevät, kesä, syksy tai talvi – Koli tarjoaa taatusti ikimuistoisia elämyksiä.

Koe ja aisti luonto yhdessä Feel Kolin Irja Tanskasen kanssa

Oli suuri ilo ja kunnia saada oppaaksemme liki 30 vuotta Kolin kansallismaisemissa luonto-oppaana toiminut, Feel Kolin Irja Tanskanen, joka kuljetti meidät läpi Kolin historian aina jääkaudelta nykyhetkeen saakka muutaman tunnin patikkaretkemme aikana. Retkemme huipentui Irjan upeaan lauluesitykseen Hiljaisuuden Temppelillä.

Feel Kolin retkien opastukset pohjautuvat paikalliskulttuuriin ja -luontoon, kuitenkin vastuullisesti luontoa säästäen; retkillä ei poiketa poluilta, jottei luonto kuluisi koko ajan suurenevista kansallispuiston kävijämääristä. Aito välittäminen ja vastuullisuus luonnosta myös näkyy retkillä; Irja tarjoaa Kolin metsistä poimituista marjoista ja sienistä leivottuja piiraita, sekä Jänisvaaran mustaherukoista valmistettua mehua. Retkiherkut nautitaan tuohivasuista sekä juomat Kupilka-kupeista.

Retkillä koet luonnon kiireettä, kaikilla aisteilla nauttien. Feel Koli on sitoutunut Metsähallituksen yhteistyöyrityksenä toiminaan Metsähallituksen kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti. Irja on suorittanut kansainvälisen matkailun GTS-ympäristösertifikaatin ja häneltä löytyy myös Sustainable Travel Finland -merkki.

Paimentuvan Issikkavaellus

Pitkäaikainen haaveemme Islanninhevosvaelluksesta toteutui vihdoin, kun pääsimme Paimentuvan opas Markuksen johdolla maastovaellukselle metsän siimekseen. Uljas Islanninhevonen, hiljainen metsä sekä luonnon kauneus antoivat kokemuksia, joita on mukava muistella arjen keskellä.

Paimentupa tarjoaa monia retkimahdollisuuksia ja kokemattomankin ratsastajan on mahdollista päästä ratsaille upeisiin vaaramaisemiin ystävällisen oppaan johdolla. Retkille on mahdollista tilata eväitä ennakkoon. Paimentuvasta löydät lisäksi ympärivuotista mökki- sekä huoneistomajoitusta, kesällä voit majoittua myös tunnelmallisissa kesäaitoissa. Lisää lomaasi ripaus taikaa ja lähde kokemaan upeat vaaramaisemat Islanninhevosen selkään.

Vaarojen kierros Polar Adventuresin kanssa

Aktiivisempaan menoon pääsimme Polar Adventuresin Vaarojen kierros-sähköpyöräretkellä, jossa kiersimme loistavan eräopas Antin kanssa muutaman tunnin upeita maisemia katsellen ja mielenkiintoisia tarinoita kuunnellen.

Retkemme huipentui nokipannukahveihin Antin hauskuuttavien juttujen parissa.

Mikäli kaipaat Kolin lomaasi aktiviteetteja, tarjoaa Polar Adventures siihen erinomaisia vaihtoehtoja; heiltä voit vuokrata huippulaatuiset urheiluvälineet eri aktiviteetteihin helposti ja vaivattomasti. Heiltä löydät myös kätevän toimituspalvelun, jotta voit nauttia urheilusta ilman huolta välineiden kuljettamista; he toimittavat vuokravälineet haluamaasi osoitteeseen. Kolilla sijaitseva Repouuro on Suomen pisin läpikuljettava lohkareluolasto, jonne voit lähteä luolaseikkailemaan yhdessä oppaan kanssa. Uniikki seikkailukohde vaatii rohkeutta kohdata ahtaitakin paikkoja, sillä luolassa edetään välillä ryömien sekä kontaten. Luolaretki ei sovellu sinulle, jos kärsit voimakkaasta ahtaanpaikankammosta.

Edea Elämyshoitola

Hotellin yhteydessä toimii ainutlaatuinen Edea elämyshoitola, joka tarjoaa konseptoimiansa, suojattuja elämyshoitoja. Suomen puhdas ja raikas luonto on toiminut inspiraationa hoitokonseptin luomiseen; Edeaelämys-hoidoissa voit kokea ympäröivän luonnon ääni-, raaka-aine sekä tuoksumaailmoissa. Äänimaailmassa taustalla soi hoitoja varten sävelletty, uskomattoman kaunis ja rauhoittava luontopolku-sävel, jonka äänimaailman yrityksen perustaja Krista Pennanen kertoi taltioineensa vuoden aikana Kolin rinteiltä.

Ravintolatarjonta

Break Sokos Hotel Kolin yhteydessä löydät neljä eri ravintolaa; Grill it! Koli, Café Latva, Kaski Bar sekä Ukko-Kolin rinteiden juurelta löytyvä Ski Bistro Rinnetupa. Ravintoloista löydät herkkuja, joilla täytät vaativammankin maistelijan toiveet. Break Sokos Hotel Koli Kylästä löydät Ravintola Tervaskannon, jossa voit nauttia kansallismakuja kansallismaisemissa sekä kylän viihtyisimmän kohtauspaikan, Puronmutka Bar & Cafén – jokaiselle jotakin. Me saimme nauttia erinomaisesta ruoasta joka päivä. Myös aamiainen oli erittäin runsas ja maittava.

Koli Relax Spa

Vietimme unohtumattomia hetkiä upeiden ihmisten kanssa ulkoillen, nauttien, nauraen ja iloiten. Aktiivisten päivien päätteeksi rentouduimme hotellin viihtyisässä kylpylässä, jonka valikoimaan kuuluu kahdeksan erilaista allasta ja kolme saunaa, joissa voit kokea veden ja lämmön monin eri tavoin: haluatko rentoutua elämyssuihkuissa, nauttia upeista kansallismaisemista ulkoilmapaljuissa tai levätä Relax-huoneen mukavissa lämpöpedeissä – valinta on sinun. Kylpylän erikoiset elämyssuihkut vievät sinut aistimatkalle Kolin kuohuihin.

Tutustumismatkamme Kotimaan Helmiin ajoittuu sesongin ulkopuoliseen aikaan, joka mahdollistaa paremman mahdollisuuden tutustua ja kokea alueen eri palveluita rauhassa. Voimme lämpimästi suositella samaa myös kaikille muillekin; sillä sesonkien ulkopuolella saat vähemmällä paljon enemmän!

Kolilla olet osa luontoa – olet jo perillä <3

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.