Deittailethan terveillä tavoilla? 6 hyvää muistisääntöä!

Kuva: Pexels/Pixabay

Ihmisten tarinat huonosti menneistä treffeistä ja mitä erikoisimmista deittailusattumuksista voivat luoda kuvaa, että kumppanin ja hyvän parisuhteen löytäminen on tuskien taipaleen takana. Tie onneen voi kuitenkin löytyä, kun pyrkii pitämään kiinni terveistä deittailutavoista.

Deittailun maailma on vuosien saatossa muuttunut. Vaikka nykypäivän deittisovellukset ja -sivustot helpottavat uusiin ihmisiin tutustumista, ovat deittailun säännöt ja tavat erilaisia kuin esimerkiksi puoli vuosisataa sitten.

”Sinkkujen on syytä tiedostaa, että deittailun pelisäännöt ovat muuttuneet ja tapailutottumukset ovat huomattavasti erilaiset eri sukupolvien välillä”, deittipalvelu Match.comin parisuhdeasiantuntija Whitney Casey kertoi Your Tangolle ja listasi eroavaisuuksia:

”Nuoret sinkut todennäköisemmin lisäilevät deittejään ’kaveriksi’ sosiaalisessa mediassa, ovat yhteydessä viesteillä treffien jälkeen ja jos toiset treffit eivät kiinnosta, ovat he vältteleviä saatavuutensa suhteen. Vanhemmat sinkut puolestaan ovat enemmän varuillaan, mitä tulee deittailemiseen digiaikakaudella.”

Nykypäivänä sinkun kannattaa muistaa seuraavat deittailutavat, jotka auttavat pitämään deittailua positiivisena ja hyvänä kokemuksena.

Kumpi vain voi maksaa laskun

Yleinen uskomus on ennen ollut, että kun mies ja nainen menevät treffeille, maksaa mies laskun (tai vaihtoehtoisesti treffeille pyytänyt osapuoli). Nykyään tällaisia sääntöjä ei enää ole, vaan treffeille pyydetty osapuoli voi olla halukas osallistumaan kustannuksiin tai kumpikin maksaa oman osuutensa.

Ratkaisevat 25 minuuttia

Kyselytutkimuksen mukaan treffeillä jo 25 minuuttia riittää siihen, että tiedät onko sinun ja seuralaisesi välillä kemiaa vai ei. Vaikka kemiat eivät kohtaisikaan, eivät treffit välttämättä siihen lopu: Match.comin selvityksen mukaan vain 12 prosenttia sinkuista lähtee treffeiltä pois kesken kaiken.

Rehellisyys maan perii

Jos treffeillä ilmenee, ettei seuralaisesi ole sinulle sopiva tai kiinnostava tyyppi, kerro hänelle kohteliaasti, mutta rehellisesti, ettet ole kiinnostunut jatkamaan tapailua. Epärehellisyys ja asian vältteleminen eivät tee kummallekaan hyvää.

Puhelinsoitot kunniaan!

Kun treffit ovat takana, tarjoaa nykyaika lukuisia mahdollisuuksia ottaa yhteyttä ja jatkaa juttua somen yksityisviesteistä perus tekstiviesteihin. Your Tango kuitenkin kertoo, että yhteisen tulevaisuuden kannalta kaikista tehokkain tapa on jutella puhelimessa treffien jälkeen.

Voit lisätä hänet somessa, mutta milloin?

Jokaisella on omat mieltymyksensä, milloin he alkavat seurata uusia tuttavuuksia sosiaalisessa mediassa. Your Tangon mukaan voi olla hyvä odottaa 2–3 treffit, mutta kaveripyyntöjen kanssa voi odottaa kauemminkin. Erään kyselytutkimuksen mukaan parisuhteet ovat onnistuneet kaikista parhaiten heillä, jotka ovat odottaneet kaveripyyntöjen ja someseuraamisten kanssa noin kuukauden.

Esittele hänet ystävillesi

Iso osa ihmisistä esittelee tapailemansa ihmisen ystävilleen tapailun ensimmäisen kuukauden aikana. Jokainen tietää itse parhaiten, milloin aika on oikea. Jos tapailu kuitenkin jatkuu ja jatkuu, etkä koskaan esittele häntä ystävillesi, voi hän alkaa ajatella, että orastavassa suhteessanne on jokin pielessä.

Jos kaipaat lisää deittailuvinkkejä, voit tutustua Ruuhkavuosien aiemmin julkaisemassa artikkelissa 80/20 -sääntöön, joka voi muuttaa deittailuelämäsi. Jos taas sinulla on ensitreffit tiedossa, löydät keskustelun tueksi hyviä kysymysvinkkejä täältä.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.