Isä paljastaa: 7 asiaa, joita miehet salaavat naisilta

woman in blue denim jacket leaning on man's shoulder near body of water
Kuva: Milan Popovic

Vaikka avoimuus ja hyvä kommunikaatio ovat merkittävässä roolissa ihmissuhteissa, on ihmisillä myös asioita, joita he haluavat pitää vain omana tietonaan tai jakaa vain harvoille ja valituille henkilöille. Eräs isä on paljastanut, minkälaisia asioita miehet saattavat pitää omana tietonaan – myös puolisoiltaan.

Tunteista ja ajatuksista puhuminen, herkkyys ja avoimuus on ennen ajateltu stereotyyppisesti enemmän naisten jutuksi. Moni mies onkin kasvanut maailmassa, jossa on opetettu ajattelemaan, että tiettyjä asioita on parempi pitää omana tietona. Tämän myötä herkempi ja haavoittuvaisempi puoli saattaa jäädä jopa puolisolta piiloon.

Minkälaisia asioita miehet todella pitävät sisällään? Perheenisä ja aviomies Tom Burns on Your Tangon sivuilla kirjoituksessaan paljastanut miesten salaamia asioita, jotka naistenkin on hyvä tietää.

Asioita, joita miehet salaavat naisilta

Hän on epävarma kehostaan

Ulkonäköön liittyvät epävarmuudet ovat yleisiä miehilläkin, huolimatta siitä, miltä hän näyttää ja minkälainen vartalotyyppi hänellä on. Rypyt, harmaat hiuskarvat ja muutokset ulkonäössä voivat olla miehellekin arka paikka.

Hänellä ei ole ketään, kenelle puhua

Burns kirjoittaa, että miesten ja naisten ystävyyssuhteet ovat erilaisia. Yksi suurimpia eroja on se, että miehet eivät jaa elämässään tapahtuvia asioita toisilleen samaan tapaan kuin naiset. Miehet voivat keskustella lomasuunnitelmista, tv-ohjelmista ja jonkin verran vaihdella kuulumisia, mutta usein elämän isoista asioista puhuminen ei tunnu luontaiselta. Seuraavan kerran kun puolisosi on vaikea avautua tunteistaan sinulle, kehottaa Burns muistamaan, ettei hän ole saanut siitä paljon harjoitusta.

Kukaan ei kehu häntä

Miehet saavat paljon huomiota koulussa ja työpaikalla. Heidän onnistumisiaan voidaan nostaa esiin ja hyvästä työstä annetaan kehuja. Miehet saavat kuitenkin harvemmin kehuja esimerkiksi siitä, että hänellä on uusi hieno paita tai että hän näyttää hyvältä ihan tavallisena päivänä. Miehetkin kaipaavat tällaisia kommentteja aivan kuin naisetkin.

Hän on hukassa seksin aikana

Burnsin mukaan miehet eivät ole kartalla, mitä seksin aikana pitäisi tehdä ja he keksivät kaiken sen aikana. Lisäksi miehellä voi olla paineita, koska erektion ylläpitäminen ei ole aina helppoa. Paineita lisää myös se, että mies tiedostaa laukeamisen olevan haastavampaa naisille kuin miehille.

Hän on tietoinen sukupuolestaan, kun huolehtii lapsesta

Vaikka miehetkin osallistuvat lasten kasvattamiseen ja hoitoon, on se silti monessa perheessä enemmän äidin harteilla. Kun isä sitten on tekemässä jotain lapsensa kanssa ja menee esimerkiksi puistoon, voivat paikalla olevat äidit suhtautua tähän epäilevästi, koska on tutumpaa nähdä äiti paikalla lasten kanssa. Isään voi kohdistua myös ennakkoluuloja ja tuomitsevaa asennetta. Tässä olisi asennemuutoksen paikka.

Mieskin tuntee kipua ja hänen tunteitaan voi loukata

Miehet eivät ole tunteettomia otuksia. Samat säännöt pätevät kaikkiin sukupuoliin: kaltoinkohtelu on kaltoinkohtelua ja sitä on vältettävä.

Miestä pelottaa

Huolet, murheet ja pelot painavat myös miesten mieliä eivätkä ne katso sukupuolta. Mieskin voi pelätä menettävänsä työpaikkansa, sairastumista tai sitä, että lopulta kuolee yksin ilman läheisiä. Burnsin mukaan miehen voi kuitenkin olla vaikea käsitellä näitä tunteita. Ehkä hänellä ei ole ystäviä, joille avautua aiheesta. Ehkä hänen vanhempansa kasvattivat hänet uskomaan, että avun pyytäminen ja tunteista avautuminen on heikkoutta eikä hän halua näyttää sitä puolisonsa edessä. Miehet ovat yhtä inhimillisiä kuin muutkin ihmiset, vaikka he eivät aina myönnä sitä.

Miehiin liittyviä salaisuuksia on paljastettu aiemminkin. Deittailusta ja parisuhteista kirjoittava James Michael Sama kertoi, minkälaisia naisten tekoja miehet rakastavat salaa ja voit lukea tästä lisää täällä.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.