Oletko aidosti rakastunut? 5 paljastavaa merkkiä!

Kuva: Pixabay/panajiotis

Kun on vastarakastunut ja uuden suhteen alussa, saavat tunteet ihmisen aivokemian sekaisin. Ajan mittaan roihuavana alkanut rakkaus voi tasaantua tasaiseksi paloksi. Rakkautta on monessa muodossa, eikä se ole vain tunne, vaan myös tietoinen päätös, kuten Ruuhkavuodet kertoi aiemmin.

Kun suhde arkipäiväistyy, voi omia tunteita ja suhdetta alkaa kyseenalaistaa. ”Olenko minä todella rakastunut?” ja ”Onko tämä oikeasti rakkautta?” ovat kysymyksiä, joita moni pitkässä suhteessa oleva saattaa toisinaan pohtia. Tällaisina hetkinä voi auttaa, kun palauttaa mieleen merkit, jotka psykologian mukaan kielivät aidosta rakkaudesta.

Jos tunnistat seuraavat asiat parisuhteestasi, olet silloin aidosti rakastunut kumppaniisi!

Kumpikin voi olla aito oma itsensä toisen seurassa

Jos voit paljastaa todellisen itsesi kumppanillesi, hän hyväksyy sinut sellaisena kuin olet ja rakastaa kaikkia hyviä ja huonoja puoliasi sekä sama päinvastoin, olette todella rakastuneita toisiinne. Voitte puhua vapaasti kaikesta ja välillänne on vahva tunnekytkös.

Seksi on positiivinen asia, eikä askare muiden joukossa

Seksillä on merkittävä rooli monessa parisuhteessa, mutta pidemmän päälle siitä voi tulla rutiininomaista ja siihen suhtautuu vain asiana, joka hoidetaan pois alta. Seksissä on kyse kuitenkin paljon muustakin: se on tapa lähentyä kumppanin kanssa. Jos seksi on positiivinen asia suhteessanne ja lemmenhetkien jälkeen olo on positiivinen ja kumppani tuntuu läheisemmältä, puhuu se rakkauden puolesta.

Valitset aina kumppanisi

Varatutkin ovat tekemisissä muiden ihmisten kanssa ja toisinaan vastaan tulee myös niin sanotusti houkutuksia. On myös normaalia ihastua muihin, vaikka onkin parisuhteessa. Jos kuitenkin yhä uudelleen ja uudelleen valitset olla kumppanisi kanssa ja tiedät, ettei kukaan ole häntä parempi vaihtoehto, olet aidosti rakastunut häneen.

Uskallat ottaa riskejä hänen kanssaan

Riskien ottaminen lähentää pareja ja tekee parisuhteesta tyydyttävämmän. Parin välinen rakkaus tekee heidän olonsa suhteessa turvalliseksi, ettei riskien ottaminen pelota.

Yrität aina tehdä elämästä helpompaa kumppanillesi

Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan myötätuntoinen rakkaus, jossa parit rikastuttavat toinen toisensa elämää, on olennainen osa pitkäkestoista parisuhdetta. Rakastaminen on sitä, että välittää ja kasvaa. Jos sinä ja kumppanisi yritätte tehdä elämästä helpompaa toinen toisillenne ja välitätte toisistanne, olette tiellä menestykseen rakkauden rintamalla.

Lähde: The Minds Journal

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.