Ostitko näitä tikkareita tai jauhoja? Vierasesineriskejä!

baby holding lollipop
Kuva: Nagesh Badu

Monissa perheissä karkkipäivän herkkuihin voi lukeutua tikkarit. Jos kodin kaappien kätköistä löytyy pussillinen tikkareita, voi sitä koskea takaisinveto. Myös jauhopussit on syytä tarkistaa tuoreen takaisinvedon vuoksi.

Normal-ketju on tehnyt takaisinvedon Lolli-tikkareista. Ketju on ilmoittanut vetäneensä myynnistä kaikki myynnissä olleet Lolli-tikkarit. Tuotetta on myyty 250 gramman pusseissa, joissa on 25 kappaletta erimakuisia ja kovia tikkareita.

”Tuotteesta on tullut joitakin kuluttajapalautteita metallilöydösten takia. Normal pyytää kuluttajia hävittämään heidän myymälästään ostetut Lolli-tikkaripussit tai palauttamaan tuotteen ketjun myymälään”, Ruokaviraston tiedotteessa takaisinvedosta kerrotaan.

Lisätietoa takaisinvedosta voi kysyä Normal-ketjun myymälöistä tai ketjun verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella täällä. Alla oleva kuva näyttää, minkälaisesta tikkaripussista on kyse.

Kuva: Ruokavirasto

Jauhojen seassa voi olla muovinpaloja

Toinen tuore takaisinveto koskee talkkunajauhoja. Hirvelän Kaurapaahtimo Oy on ilmoittanut vetäneensä myynnistä yhden erän valmistamaansa Hirvelän Uunitalkkunaa. Tuote on pakattu oranssiin pussiin, jonka paino on 750 grammaa.

”Pakkauslinjastosta on kyseisessä pakkauserässä irronnut suurehko muovinen osa, joka on löytynyt pussista. Valmistajalla on kuitenkin epäily, että muovisesta osasta on irronnut pienempiä sinisiä muovinpaloja joihinkin tuotteisiin”, Hirvelän Kaurapaahtimon sivuilla kerrotaan.

Varotoimenpiteenä kaikki Hirvelän Uunitalkkuna -tuotteet eränumerolla T3P24 on vedetty pois myynnistä. Takaisinveto koskee tuotteita, joiden parasta ennen -päiväys on 27.07.2025. Tuote-erä on ollut myynnissä 28.5.-17.6. K- ja S-ryhmän myymälöissä. Muut päiväykset ovat valmistajan mukaan turvallisia käyttää.

”Pyydämme ilmoittamaan tilinumeron rahanpalautusta varten. Olemme pahoillamme tuotteiden takaisinvedosta aiheutuvasta vaivasta. Pyydämme noudattamaan tuotteiden hävittämisessä paikallisia jätehuolto-ohjeita”, valmistaja ohjeistaa.

Yhteystiedot rahanpalautusta varten löydät Hirvelän Kaurapaahtimon sivuilta. Alla oleva kuva näyttää, minkälaisesta jauhopussista on kyse.

Kuva: Ruokavirasto

Ruuhkavuodet on kertonut muistakin takaisinvedoista. Löydät aiheeseen liittyviä artikkeleita täältä.

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.