Näin saat selville toisen ihmisen todellisen luonteen – 8 vinkkiä!

Kuva: Pexels/ Laurentiu Robu

Varsinkin näinä aikoina, kun elämme sosiaalisessa mediassa ja internetissä, tarvitsemme taitoja ja keinoja saada selville toisen ihmisen todellisen luonteen. Näitä taitoja tarvitaan kuitenkin myös live-elämässä. Vaikka näkisit ihmisen kasvotusten, joku voi olla liian taitava manipuloidakseen ja huijatakseen sinua. Kuinka voit saada selville toisen ihmisen todellisen luonteen?

1. Tärkeät kysymykset

Psykologit ovat kautta aikojen käyttäneet tärkeitä ja tarkkoja kysymyksiä saadakseen tietoa ihmisen psyykkeestä. Seuraavien kysymysten avulla saat selville ihmisestä syvempiä merkityksiä, mikäli olet valmis katsomaan pinnan alle. Niiden avulla voit ymmärtää jonkun motiiveja, pelkoja ja toiveita, sekä todeta kuka ihminen todellisuudessa on. Se auttaa sinua rakentamaan häneen elävän yhteyden.

Psykologiset kysymykset: mikä lapsuuden muisto saa sinut hymyilemään? Miten määrittelet menestyksen? Miten reagoit, kun asiat eivät mene haluamallasi tavalla? Mikä on henkilökohtainen haaste, jonka yrität tällä hetkellä voittaa? Mistä haluat tulla muistetuksi? Mitä pelkäät eniten?

Mitkä ovat suurimmat vahvuutesi ja heikkoutesi? Mitä onnellisuus tarkoittaa sinulle? Kuvaile aikaa, jolloin sinun piti astua ulos mukavuusalueeltasi? Mihin sinä uskot, mistä kaikki eivät ole samaa mieltä? Mikä on suurin opetus, jonka elämä on sinulle tähän mennessä opettanut? Mikä on mielestäsi elämän tarkoitus? Miten kestät yksinäisyyttä? Minkä asian olet antanut itsellesi anteeksi?

2. Katso, kuinka hän kohtelee ympärillään olevia ihmisiä

Ihmisen käytös toisia kohtaan paljastaa enemmän hänen myötätunnostaan ja kunnioituksestaan kuin pelkästään sanat koskaan voisivat kertoa. Tarkkaile siis, millä tavalla henkilö kohtelee asiakaspalvelijoita, omia vanhempiaan tai ystäviään.

3. Juoruileeko hän?

Mikäli joku jatkuvasti juoruilee toisten asioista ja kertoo heidän henkilökohtaisia tietojaan, silloin kannattaa varoa. Tällainen henkilö voi olla epävarma ja ilmeisen epäluotettava.

4. Rehellisyys

Rehellisyys on tärkeä osa ihmisen persoonallisuutta. Ota selvää, kertooko joku totuuden vai valehteleeko hän. Ihminen, jolla on tapana valehdella tai liioitella totuutta, voi olla petollinen.

5. Miten hän reagoi kritiikkiin?

Henkilöstä saa selville paljon sillä, kun tarkkailee, kuinka hän reagoi kritiikkiin. Tässä tarkoitetaan kritiikillä rakentavaa palautetta. Puolustautuuko joku tai vastustaako saadessaan kritiikkiä? Vai ottaako hän sen tervetulleena palautteena ja haluaa parantaa toimintaansa?

6. Väittely

Väittelyn aloittaminen jonkun henkilön kanssa voi antaa arvokasta tietoa hänen todellisesta luonteestaan. Osaako henkilö väitellä kunnioittaen vastapuolta vai ottaako hän käyttöön aggressiivisen taktiikan? Se kertoo paljon henkilön kommunikointitaidoista, luonteesta, ihmissuhdetaidoista ja tunneälystä. Henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja manipulointiin turvautuva, paljastaa taustalla olevaa kunnioituksen puutetta ja epävarmuutta.

7. Kiinnitä huomiota toimintaan

Ihmiset pystyvät puhumaan, mitä haluavat, mutta heidän tekonsa kertovat aina enemmän. Kiinnitä huomiota henkilön elämän tärkeysjärjestykseen, ajanviettoon ja käyttäytymiseen haastavissa tilanteissa. Mikäli hän elää omien arvojensa mukaisesti, ottaa vastuun teoistaan ja kohtelee toisia ystävällisesti, kertoo se hyvästä luonteesta.

8. Käyttäytyminen sosiaalisessa mediassa

Nykymaailmassa käytetään paljon sosiaalista mediaa. Se voikin paljastaa paljon jonkun ihmisen luonteesta. Sitä kautta voimme saada psykologisia vihjeitä toisesta ihmisestä. Ota siis selvää, kuinka henkilö käyttäytyy sosiaalisessa mediassa. Julkaiseeko hän pelkästään selfieitä itsestään? Miten hän kommentoi toisille ihmisille? Millaista sisältöä hän jakaa sosiaaliseen mediaan?

Muista kuitenkin olla tekemättä äkillisiä arvioita pelkän sosiaalisen median perusteella. Siellä profiilit kertovat vain pienen osan kyseisen henkilön elämästä. Sosiaalisen median avulla voit saada oivalluksia tai vihjeitä jonkun ihmisen luonteesta, mutta luotettavin mittari on aina käyttäytyminen live-elämässä.

Oletko sinisilmäinen? Auttaisiko nämä keinot sinua saamaan selville asioita toisesta ihmisestä?

Lähteet: Bolde, E-times, Hack spirit, Your tango

Teksti: Anne-Mari Valta

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.