Haluatko kantaa vauvaasi repussa? Testaa reppu ennen hankintaa – Näin teet sen edullisesti

Haluatko kantaa vauvaasi repussa? Testaa reppu ennen hankintaa – Näin teet sen edullisesti
Kuva: Baby Natur

Teksti Kristiina

Tällä viikolla saimme testikiertueelle KahuBaby-merkkisen kantorepun. Postin ilmoitus saapuneesta paketista tuli heti kun olin päässyt lenkiltä kotiin. Mikähän siinä on, että pakettien ilmoitus saapuu aina juuri silloin. Vaikka olisin ehtinyt hakea paketin, kun mies saapuu iltavuorosta, on tuntienkin odottaminen kärsimättömälle luonteelleni vaikeaa. Siispä puimme uudelleen vaatteet ja lähdimmee postiin.

Olen itse tykästynyt kantamiseen ja meidän epäkäytännöllisten omakotitalon portaiden takia repulla lähteminen on huomattavasti vähemmän hermoja vievää ja nopeampaa.

Olen Facebookissa kantovälinetestaajat-ryhmässä. Kuulin kyseisestä ryhmästä loppukesästä ja tämä mainitsemani kantoreppu on toinen reppu, jota pääsin testaamaan. Kantovälinekiertueella on vähän vaja viikko aikaa testata reppua, ennenkö se lähtee seuraavalle. Vaikka aika ei ole pitkä niin kunhan päättää kantaa edes kerran päivässä, ehtii siinä saada mutu-tuntumaa repusta.

Reppuja on markkinoilla lukuisia ja valinta ei aina ole helppoa. Tämä lysti maksaa vain postikulujen hinnan seuraavalle listassa olevalle. Meidän vauva on siro ja lyhytjalkainen vauva minkä vuoksi monet reput on tuntunut vähän hankalilta. Omasta repusta joudun kaventamaan huivilla paneelia ja usein tuntuu, että vauva hukkuu repun syövereihin.

Olin positiivisesti yllättynyt repusta. Olin jo vähän luovuttanut, etten löydä meille kummallekin sopivaa reppua. Tässä Maddie ei yhtään suoristellut edes laiton yhteydessä, mitä yleensä tekee reppuun laittaessa aina. Oma tyttäreni viihtyi repussa jopa sisällä ja selvästi asento oli hänelle luonnollinen. Kyseisellä repulla voi kantaa etupuolella kasvot kantajaan päin tai menosuuntaan päin, selässä ja lonkalla. Tyttö tuntui viihtyvän repussa, sama miten päin, vaikka yleensä ei ole repussa viihtynyt lonkalla eikä varsinkaan sisällä selässä.

Laitto oli yllättävän helppoa, mutta en tiedä johtuiko se siitä, että yleensä olen tottunut laittamaan vauvan, joka suoristelee taukoamatta siihen saakka, että nukahtaa. Vaikka reppu oli vähän jäykän oloinen, tuntui asetukset itsestä hyvältä eikä tuntunut mitenkään epämukavalta. Reppu pitäisi soveltua vastasyntyneestä alkaen, mutta itse en käyttäisi vielä ennen kuin päänkannatus on vahvempaa, koska niskan kohdalla sovuttaissuunnassa tuntui jäävän jonkun verran tyhjää. Meidän vauva on 7kk ja käyttää kokoa 62/68 painaen 5,9kg  ja reppu oli kuin tehty meille.

Päätin myös kokeilla reppua ilman kantotakkia pukien lapsen ulkovaatteisiin. Lunta oli metsässä enää vähäsen, mutta pikkupakkanen oli jäljellä ja puin vauvalle villaa sekä toppaa. Reppuun laitto onnistui hyvin myös ulkovaatteilla, johtuen varmasti siitä, että se asettui vauvalle niin hyvin. Vyötärövyö, joka oli kapeampi mitä omassa, tuntui sisävaatteilla paremmalta mitä paksumpi vyö, mutta ulkovaatteiden päällä tuntui, että vyö laski kokoajan, vaikka omasta mielestä tätä kiristelin tarpeeksi.

Meidän uudenvuoden vaihde meni siis kantaessa ja ihanaa, että saatiin lunta tänne edes vähäsen. Meillä on niin paljon kanto-ja retkisuunnitelmia tälle vuodelle, että tästä vuodesta on pakko tulla ainutlaatuinen. Voi olla, että meillä menee hankintalistalle jossainvaiheessa tämä reppu. Jos yhtään kiinnostaa reppujen testaaminen kannattaa tutustua kantovälinetestaajien Facebook-ryhmään. Minulla on ollut vasta kaksi reppua käytössä, mutta eron sopivuudessa huomasi kyllä heti kummassakin.

Kristiina

Uusperhe-elämää viettävä kahden tytön äiti. Rakastan luonnossa liikkumista sekä yhteisiä pelihetkiä. Tykkään tehdä paljon itse, ottaen lapsetkin mukaan ja käytämme paljon kierrätysmateriaaleja askartelussa. Paras taitoni on unohtaa hetkeksi aikuisten murheet, maata lasten kanssa lattialla, miettien sottaisuuden sijaan sitä, miksei kattoon voisi maalata Pipsa possua.