Käytännöllisyydessään lyömättömät ”kotiäiti -lookin” tyylivinkit – Poimi omasi!

Käytännöllisyydessään lyömättömät ”kotiäiti -lookin” tyylivinkit – Poimi omasi!
Kuva: Miriam Alonso

Kotiäitien tyyli on tullut hyvinkin tunnetuksi muutamasta tavaramerkistään. Mutta miksi? Käytännöllisyytensä vuoksi tietenkin! Nappaa alta talteen muutama niksi pahan päivän varalle!

Mutsinuttura

Ladies and gentlemen, saanko esitellä: Legenda! Kestohitti hiustyylien vaivattomuudelle. Tällä nopeasti toteutettavalla tyylillä hiukset pysyvät pois tieltä, tai ainakin niissä roikutaan paljon vähemmän. Lisäksi tämän enemmän ja vähemmän ryhdikkään ”Pikku- Myyn” kanssa on huomattavasti pienempi todennäköisyys osua katapulttina lusikasta lentävän iltapuuron tulilinjalle. Hiukset voivat kevyesti olla harjaamatta ainakin viikon-kaksi. Tämän muodossaan kestävän hiuspallon uudelleen solmiminen harjaamattomana luo ainoastaan lisävolyymiä. Täten myös tupeeraus on täysin tarpeton. Hoi hiusmuodin huippu, saa käyttää! Jos kävisi niin ikävästi, että lapsesi lemmikkihamsteri sattuisi katoamaan, lähtisin mutsinutturasta penkomaan ensimmäisenä.

Tummat silmänaluset

Iltalehti uutisoi tummista silmänalusista uutena kauneustrendinä, niin että niitä jopa korostetaan meikillä! Hurraa! Käytännöllistä tästä tekee sen, että meidän vanhempien ei tarvitse niitä edes korostaa! Äiti -lookiin kun meikkaus ei kovin usein kuulu. Silmäpussit vasta tekevät tuloaan muodin huipulle, ja pikkulasten vanhempien silmäpusseille kehitelläänkin kovaa vauhtia tukiliivejä ensivuoden trendimarkkinoille! Surffaamme täten täysin automaattisesti muotimaailman huipulla, tukka hulmuten ja kuivashampoolta tuoksuen!

Kuivashampoo

Kuivashampoon kehittäjä on ilman epäilystäkään ollut suurperheen vanhempi. Kun iltaisin nukahtaa jo ennen salkkareita, saattaa hiusten pesusta täysin huomaamatta vierähtää jokunen tovi. Tämä kuitenkin kostautuu siinä hetkessä kun tulisi näyttää edes jotenkin elävien kirjoissa olevalta, eikä siltä kun pesisit hiuksesi shampoon sijasta oliiviöljyllä. (Ja se ei sitten muuten auta kuivaan ja koppuraan tukkaan). Tämä on myös oiva tilausvalinta, kun et kehtaa jatkuvasti kieltäytyä kosmetiikkaa jälleenmyyvän ystäväsi tilauspyynnöistä. Tätähän kuluu, ja paljon! Toimi näin: Heilauta pääsi alaspäin, ja päästä hiuksesi valloilleen! Varovasti! Ei liian äkkinäisiä liikkeitä tajunnanmenetyksen välttämiseksi niskajumeineen päivineen, ja aina on joku allaskaapin ovi unohtunut auki kuitenkin. Suihkuta tätä ihmetuotetta vähintään se puoli pulloa kaikkialle hiuksiin. Nouse varovasti ylös, ja harjaa. Mikäli harjaus kuitenkin unohtuu jonkun yllättävän keskeytyksen toimesta, palaa kohtaan mutsinuttura. Tai sitten vaan viileästi väitä ihailevasi Leningrad Cowboysia.

Tankkitopit ja printtipaidat

Topit mahdollistavat kainaloiden tuskanhikituuletuksen kesken “uhmaikäbattlen”. Väriltään suositus mustalle tai valkoiselle. Sopii älyttömän kivasti kalvakoihin, valvoneisiin kasvoihin, sekä aiemmin mainittuihin mustiin silmänalusiin! Muutamalla ”katapulttilusikallisella”, kahviroiskeella, ja pienellä pulautuksella saa yksivärisestä tankkitopista tuunattua oikein kivasti näyttävän printtipaidan! Tässä pääsemmekin printtipaitojen kätevyyteen! Ne yllä mainitut ruokaraivarit ja kahviroiskeet eivät paljon printtien seassa paina! Päin vastoin, elävöittävät entisestään!

Pitkät tunikat ja legginsit

Legginsit tai jumppatrikoot, kuinka mukavat! Joustavat joka suuntaan tehtäessä telemarkeja pienten vauhtiveikkojen vahinkoja ennaltaehkäistessä. Pidempi paita tai tunika taas kätevästi peittää takapuolen, sillä legginsithän eivät peittävyydellään loista. Tunika taas sallii peittävyydellään myös äitiyshousujen pitämisen, vaikka vuosia synnytyksen jälkeenkin. Come on, onhan ne mukavat! Mikäli lantiopohjan treenit ovat unohtuneet, ja kaverin kanssa kahvitellessa aivastaa tai nauraa katketakseen niin… Noh, nou hätä! Pitkä tunika peittää pienet vahingot! Mikäli äidin vaatekaapista löytyy ainoastaan ystävän vaatekutsuilta ostettuja tunikoita, luetaan hänet kategoriaan “supermutsit”.

Puolison vaatteet

Collegehousut, flanellipöksyt, t-paidat ja hupparit. Mukavat, väljät, lämpimät, ei purista, ei kiristä, ei hierrä, ei pierrä… Sanoinko jo mukavat? Entäs väljät?

Muotoilevat alusvaatteet ja imetysliivit

Muotoilevat alusvaatteet? No todellakin! Koska miksipä ei? Niitä käyttää yllättävän moni, vaikkei sitä tohdi myöntääkään! Ja vaikkei enää imettäisikään, saa imetysliiveistä avattavuutensa ansiosta vaikkapa näppärän kännykkäkotelon! Käy myös näppäränä karkkikätkönä, jota lapset eivät ihan heti tajua!


Ruuhkavuodet suosittelee

Jonna Sjögren

Kohta kolmekymppinen hoitoalan vuorotyöläinen. Valloittavan vauhtihirmun äiti, ikuisuusremoitsijan avopuoliso, sekä herkkyyttään sarkasmin taakse piilotteleva maailmantuskailija