Kaipaatko vaihtelua ruokiin? – Näillä pienillä vinkeillä saat uusia makuelämyksiä

Kaipaatko vaihtelua ruokiin? – Näillä pienillä vinkeillä saat uusia makuelämyksiä
Kuva: David Trinks / Unsplash

Kyllästyttääkö aina samat ruoat? Viikosta ja kuukaudesta toiseen perheen ruokalista tuntuu toistavan samoja perusruokia. Lapsetkin esittävät painavan mielipiteensä eivätkä haluaisi taas syödä samaa soppaa.

1. Tuunattu makaronilaatikko

Makaronilaatikko lienee jokaisen kodin perusruoka. Eikä ole mikään ihme, koska usein lapsetkin rakastavat sitä. Jos tuntuu, että tämä ruoka alkaa kyllästyttämään, voit muokata helposti ruokaa toisen makuiseksi.

-Lisää munamaidon tilalle juustokastike ja saat mac and cheese -tyyppisen laatikon

-Korvaa makaronit kukkakaalilla → Ehkä saat lapsetkin syömään huomaamatta tätä kasvista!

-Upota makaronilaatikkoon parsakaalia tai paprikaa → saat uutta makua ja kivasti väriä

-Käytä jauhelihan maustamiseen taco-mausteseosta

2. Pikkupitsat

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että maissi- tai riisikakuista saa nopean pohjan pikkupitsalle? Lisää vain ketsuppi tai tomaattikastike pohjalle, täytä mielesi mukaan ja paista uunissa tai Airfryerissa. Myös tortillalevyt toimivat nopeina ja helppoina pitsapohjina.

3. Kookosmaidolla makua

Kookosmaidon avulla saa ruokiin uudenlaisen maun. Kokeile seuraavan kerran lisätä kookosmaitoa esimerkiksi kanakastikkeeseen tai -keittoon.

4. Sulatejuustoa keittoon

Sulatejuuston avulla saa keittoihin uutta vivahdetta. Laita tätä esimerkiksi nakkikeittoon ja saat liemeen täysin uuden vivahteen.

5. Valmisruokien tuunaus

Kiireinen kokkaaja voi tuunata monella tavalla myös eineksiä. Valmispitsaan voi lisätä täytteitä makunsa mukaan. Purkkihernekeittoon voi lisätä vaikka kinkkupaloja tai porkkanaa. Tylsän makuisiin laatikkoperunaruokiin voi lisätä makua tuomaan esimerkiksi mozzarella- tai salaattijuustoa.

6. Hampurilaiset

Kotitekoisiin hampurilaisiin käy kuoriksi hyvin paahtoleivän viipaleet tai omatekoiset sämpylät. Pihviksi käy monenlainen: jauhelihapihvi, kanapihvi tai paistetut kalapuikot.

7. Kiusaukset

Kinkkukiusaus on monessa perheessä vakioruoka. Vastaavan laatikkoruoan voi valmistaa myös esimerkiksi kasviksilla tai tonnikalalla.

Iltalehdessä on kerrottu lukijoiden parhaita ruokien tuunausvinkkejä. Kirjoituksesta selviää, että esimerkiksi pinaattikeittoa voi muokata monella tavalla. Alempaa löydät vinkkejä, joita on kerrottu Iltalehden tekstissä.

8. Pinaattikeitto

Erilaiset juustot tuovat makua ja sopiipa kaveriksi pekoni tai pähkinät. Uskaliaimmat ovat tuunanneet pinaattikeittoa lohenpaloilla.

9. Kanakeitto

Oletko ikinä ajatellut, että kanakeittoon voi lisätä pilkottuja kananugetteja?

10. Savuporokeitto

Eräs Iltalehden lukija kertoo lisäävänsä Savuporokeittoon leipäjuuston paloja. Tämä, jos mikä kuulostaa herkulliselta ja kokeilemisen arvoiselta.

Miten sinä tuunaat ruokiasi? Mitä näistä vinkeistä aiot kokeilla ensimmäisenä?

Teksti: Liisa

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *