Yrittäjyyden ja äitiyden yhdistäminen-Näin onnistut tehtävässä

Kuva: Pexels/ Ketut Subiyanto

Yrittäjyyden ja äitiyden sekä perhearjen yhdistäminen ovat haastava yhtälö. Se vaatii luovimista, sekä joustoa suuntaan ja toiseen. Hektisestä arjesta huolimatta yrittäjyyden ja äitiyden yhdistäminen on mahdollista saada toimimaan. Se voi olla hyvin palkitsevaa ja tuoda uusia vaihtoehtoja perhe-elämän organisoimiseen eri tavalla.

Yrittäjyys on pienten lasten vanhemmalle hyvä vaihtoehto aloittaa työura, koska se tuo perhe-elämän arkeen kaivattua joustoa. Onnistuessaan se mahdollistaa vauvan kanssa olemisen hänen synnyttyään ja antaa mahdollisuuden nauttia pienen ihmisen ensi hetkistä. Joustavien työaikojen takia lasta voi olla mahdollista hoitaa kotona pidempään.

Yrittäjyyden ja perheen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että häiriötekijöitä on enemmän. Sinut saatetaan keskeyttää toistuvasti ja voit joutua muuttamaan aikataulujasi moneen kertaan. Yhtä ja ainutta oikeaa vastausta äitiyden ja yrittäjyyden yhdistämiseen ei ole, vaan on kyse pikemminkin sopivan tasapainon löytämisestä.

Äitiyden ja yrittäjyyden yhdistämisen keinot

1. Ennakointi on kaiken A ja O

Sen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Tee töitä etukäteen varastoon silloin, kun sinulla on siihen mahdollisuus.

2. Priorisoi ja opi sanomaan ei

Ei kannata osallistua kaiken maailman kissanristiäisiin, vaan varata aikaa tärkeämmille asioille. Muista suunnitella ja jättää aikaa myös itsellesi ja omalle vapaa-ajalle. Joskus voit joutua sanomaan ei myöskin asiakkaille ja toimeksiannoille.

3. Hyödynnä toisen vanhemman vanhempainvapaat mahdollisuuksien mukaan

4. Käytä tarvittaessa ulkopuolista lastenhoitoa

Huolehdi, että tukiverkosto on kunnossa. Pohdi, mistä kaikkialta voisit saada lastenhoitoapua tarvittaessa: ota yhteyttä sukulaisiin, naapureihin ja ystäviin.

5. Muista, että useimmissa tapauksissa ”valmis työ on parempi, kuin täydellinen

6. Pyri jatkuvasti parantamaan toimintaasi

Kehitä uusia strategioita pystyäksesi parantamaan ja tehostamaan toimintaasi. Sen sijaan, että tekisit suuria korjauksia, etsi pieniä parannuksia, joita voit tehdä arjessasi.

7. Vertaistuki

Yrittäjyys voi olla yksinäistä puuhaa, joten vertaistuki on tärkeää. Etsi ympärillesi samanlaisessa elämäntilanteessa olevia luotettavia ihmisiä, joiden kanssa voit esimerkiksi pallotella ideoita tai jakaa neuvoja.

8. Käytä Pomodoro-menetelmää

Se tarkoittaa sitä, että keskittyy yhteen asiaan kerrallaan, eikä yritä hallita kaikkea yhtä aikaa. Aseta ajastin puoleksi tunniksi ja poista kaikki ylimääräiset häiriötekijät. Sen jälkeen keskity tekemään jokin tietty asia. Kellon pirahdettua pidä tauko, venyttele, juo kahvia ja sen jälkeen tee sama uudestaan.

Lisää aiheesta voit lukea täältä!

Onko sinulla jo nämä keinot yrittäjänä ja äitinä käytössä? Mitä voisit vielä lisätä?

Lähteet: Forbes, Ukko.fi

Teksti: Anne-Mari Valta

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.