MiB: Miksi valita vain toinen kun voi saada molemmat – äitiyden ja työn yhdistäminen on mahdollista

MiB: Miksi valita vain toinen kun voi saada molemmat – äitiyden ja työn yhdistäminen on mahdollista
Kuva: Mathilde Langevin

Tuoreena äitinä saattaa miettiä oliko se nyt tässä, olenko ikuisesti vain äiti, ja minne olen itse omassa elämässäni menossa? On turha pelko, että äitiys vaikuttaisi negatiivisesti omaan identiteettiin tai työkykyyn. Päin vastoin! Oma minuus ja mahdollisuudet työelämässä ovat vielä edessä – yhdistettynä perhe-elämään.

On luonnollista, että äitiys valtaa ajatukset etenkin heti lapsen synnyttyä. Mothers in Business on järjestö, joka tukee, ohjaa ja neuvoo äitejätyöelämässä. MIB mukaan äiti on silti oma itsensä, mutta vain muuttuneena ja kehittyneenä – astetta parempana.

Mothers in Business (MiB) on urasuuntautuneiden äitien verkosto, joille työn ja perheen yhdistäminen on luonnollinen osa arkea

Mothers in Business on aikoinaan lähtenyt liikkeelle nimenomaan perhevapaalla olevien äitien toimesta. He huomasivat, että perhevapaiden ajalle ei ole tarjolla toimintaa, joka keskittyisi äitiin ja hänen ajatuksiinsa. On muskaria ja vauvauintia, kaikkea lapsen hyvinvointiin liittyvää, mutta missä etenkin urastaan kiinnostuneet äidit voisivat kokoontua? Niin syntyi Mothers in Business, joka pitää ammatillisen otteen kasassa perhevapaiden aikana ja tuo erilaista sisältöä lapsiarkeen.

Äitiys on vahvuus työelämässä

” Et enää halua tuhlata aikaa turhiin asioihin, sillä sinulla on nyt elämässäsi tärkeämpiäkin juttuja. Tiedät, että työaikasi on rajallinen, mikä tekee sinusta supertehokkaan työntekijän ihan huomaamatta. Saat paljon enemmän aikaan lyhyemmässä ajassa. Ei enää ylitöitä vain, koska aikatauluissa ei pysytä.” -MiB

MiB antaa mahdollisuuden työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen. Samalla järjestö edistää äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa.

Vanhemmuuden positiivisista puolista pitäisi puhua enemmän

Vastuullista työelämää tutkineen Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori Suvi Heikkisen mukaan työelämän vaatimukset ovat vuosi vuodelta kasvaneet. Samalla on kasvanut myös vanhempien omat vaatimukset arjesta, vaikka yhteiskunta tukee lapsiperheitä. Vanhemmat asettavat itselleen paljon tavoitteita, jotka saattavat tuntua vaikeilta saavuttaa.

Yle teetti urasuuntautuneiden äitien Mothers in Business -verkoston jäsenille kyselyn ruuhkavuosista selviämiseen. Reilusta 150 vastaajasta 120 on kokenut ruuhkavuodet raskaaksi. Uuvuttavaksi koettiin työssä kehittymisen paineet, lasten sairastelu, oman ajan puute ja arjen askareista suoriutuminen.

Positiivisten kokemusten ja mahdollisuuksien esille tuominen on siis tarpeellista, jotta jokaisella olisi mahdollisuus saada sekä työ että perhe-elämä, jotka sopivat yhteen.

MiB antamat muut neuvot ja vinkit niin perhevapailla oleville, kuin jo työssäkäyville äideille voi lukea järjestön sivuilta Mothers in Business.

Lue myös:

Kotiäidin ansioluettelo

Mitä muuta kotiäidin ansioluettelo sisältää, kun maton tamppausta ja piparin leivontaa?

Vuorotyön ja perhe-elämän ihanuus: samaistutko näihin


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.