Kun puhut hiljaa rakkaudesta kuiskaten…tai ihan vain ääneen ja selkeästi

Kuva: Jonathan Cooper

Luulen oppineeni jotain rakkaudesta ja tämä teksti kertoo siitä, miten sinunkin kannattaa pitää aistit avoinna.

Esikoisemme fanittaa isäänsä. Enkä ihmettele, olemmehan temperamentteinemme veistetty kuin samasta puusta ja minäkin fanitan hänen isäänsä.

Olen kokenut kummallisia oivalluksia ihmisten luonteista ja luonnottomuuksista viimeisen vuoden aikana. Liekö koronavuosi karaissut ihmisistä esille todelliset luonteet, samojen seinien ympyröidessä porukkaa 24/7.

Tutustuin vuonna 2019 rakkauden kieleen ja manifestoin tätä ilon sanomaa ystävilleni. Tiedän, kuulostaa asialta, josta kirjoitettiin Reginan naisten unelmissa, mutta hear me out.

Ihmisillä on eri tapoja osoittaa ja antaa rakkautta. Otetaan esimerkkitilanne: puolisosi silittää ja suukottaa, sinä keität makkarakeittoa. Molemmat omilla mittareillaan rakkauden tekoja, mutta silti molemmat kokevat saavansa liian vähän rakkautta. Eräs ystäväni kertoo hänen puolisonsa silittävän hänen kättään; ystävästäni ärsyttävää. Ystäväni taas järjestää, tekee ja organisoi. Molemmat siis tekevät tekoja, jotka universaaleilla mittareilla mielletään rakkauden teoiksi. Miksi tämä signaali ei sitten mene vastaanottajan lautasantenniin perille?

grayscale photo of couples near body of water
Kuva: Everton Vila

No siksi, että mikäli vastapeluri ei puhu sinun rakkaudenkieltäsi (tässä kohtaa esim. käden hellittely) valuvat nämä silitykset kuuroille käsille.

Mitä sitten tehdä asialle? Vastaan: tarkkaile puolisoasi. Rohkeat saattavat jopa kysyä: ”mitkä ovat sinun tapasi osoittaa rakkautta?”. Tämän jälkeen siirry kuunteluoppilaaksi. Kaikkim mitä sinulle kerrotaan ovat asioita, jotka puolisosi kokee rakkaudenosoituksiksi. Makkarakeiton keittäjä saa keitellä keittoaan sydämet silmissä maailman tappiin asti ja puoliso vain odottaa oviaukossa, että joku silittäisi hänen kättään.

Rakkauteen liittyvät sanonnat kuuluvat seuraavasti: ”rakkaus vaatii työtä” ja ”rakkaus on tekoja”. Näinhän se on. Olen matkannut riittävän kauas 15-vuotiaan hetkessä syttyvän rakkauden huuman ääreltä (ah, Scooter ja H.P Baxxter) jotta voin kertoa näiden lausahdusten olevan totta. Mutta kuinka mukavaa työtä se onkaan! Opetella toisen kieli, matkata kohteeseen ja puhua kieltä kuin natiivi konsanaan. Koska sitähän me kaikki loppujen lopuksi haluamme: kuulla ja tulla kuulluksi. Myös rakkaudessa.

Teksti: Nennivee

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Unohtuiko rakkaus ruuhkavuosien jalkoihin? Näin pelastat parisuhteen!

En kertakaikkiaan ehdi seurustella!

Ei vielä kommentteja

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.