Lasten kesäleireille haut käynnissä: Ratkaisu koululaisen pitkään kesälomaan?

Lasten kesäleireille haut käynnissä: Ratkaisu koululaisen pitkään kesälomaan?
Kuva: Josh Campbell

Osa leireistä on melko kalliita, mutta vaihtoehtojakin löytyy. Lasten ja nuorten leiritoimintaa järjestetään Suomessa monien järjestöjen ja yhdistysten voimin. Leirille lähdetään viettämään hauskaa lomaa ja saamaan uusia kavereita, ja ne ovat koululaiselle hyvää ohjelmaa kesälomalle.

Kesäleiri pelastaa monen työssäkäyvän vanhemman alkukesän, kun pikkukoululainen saadaan turvallisesti ja valvotusti päiväleirille. Moni lapsi ei leirille muuten osallistuisi, jos vanhemmilla olisi mahdollisuus lomailla yhtäpaljon kuin koululainen.

Vaihtoehtoja kesäleireissä riittää runsaasti ympäri Suomen. Ely-keskuksen tuen avulla leirit ovat melko halpoja: hinnat viikon leiristä vaihtelevat kymmenestä eurosta sataan euroon. Halvimmalla pääsee yleensä seurakunnan järjestämille leireille ja kesäkerhoihin, jotka voivat joissain kunnissa olla jopa maksuttomia.

Edullisten kesäleirien paikat ovat hyvin haluttuja, joten paikkoja kannattaa olla päivystämässä ajoissa.

Tuetut lastenleirit rahoitetaan veikkauksen tuella, ja ovat tarjolla tietyin perustein

Tuettu loma tarkoittaa sitä, että lapsi pääsee lomalle yöleirille edullisemmalla hinnalla, eli saa leirimaksuun reippaan alennuksen, jopa 50% leirin hinnasta.

Lähes kaikki lapset voivat hakea tuettua lomaa Leirikesän yöleireille. Tuettu loma myönnetään lapseen tai perheeseen liittyvien sosiaalisten, taloudellisten tai terveydellisten syiden perusteella.

Sosiaalisina syinä katsotaan mm. yksinhuoltajuutta ja syrjäytymistä. Taloudellisia syitä ovat perheen heikko taloudellinen tilanne, ja terveydelliset syyt ovat yleensä perheessä olevia toimintaa haittaavia tai rajoittavia sairauksia. Leirikesä- sivuston mukaan syitä voi olla yksi tai useampia, eikä syyn tarvitse liittyä suoraan leirille lähtevään lapseen.

Tuetulla leirillä veikkaus kustantaa osan leirimaksuista ja perheelle jää omavastuu, joka vaihtelee alle satasesta keskimäärin pariin sataan. Osa kunnista myöntää perheille maksusitoumuksia lopun leirimaksun kattamiseksi.

Katso oman alueesi kesäleirejä myös TÄÄLTÄ

Lue myös:

Perhekalenterista apua arjen pyöritykseen

Kevätpuuhaa lasten kanssa- ikimuistoinen pääsiäinen lapsille 2021!

Vinkit perheen yhteiselle metsäretkelle


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.