Pampers on vienyt vaipat astetta pidemmälle – älyvaippa lähettää ajankohtaista pissadataa

Pampers on vienyt vaipat astetta pidemmälle – älyvaippa lähettää ajankohtaista pissadataa
Kuva: Minnie Zhou

Useimmat vanhemmat tietävät koska vaippa kuuluu vaihtaa erilaisista merkeistä. Taaperoilla vaippakuorman näkee jo kaukaa ankkakävelystä polvissa roikkuvan nyytin kera. Pienemmillä vauvoilla vaihdon tarpeen huomaa vähintää hajusta, tai niskakakkasta. Ilman eläviä visuaalisia vihjeitä vanhemmat ovat vuosisatoja tienneet, milloin vauvan vaippa tarvitsee vaihtaa.

Pampers on kehittänyt vaippojaan astetta pidemmälle, ja siirtynyt teknologian avulla nykyaikaan.

Pampers on julkaissut “älyvaipan”, jossa on anturi, joka havaitsee vaippaan valuvat virtaukset ja pötkylät. Ja mikä parasta: se välittää ajankohtaista pissadataa vanhempien puhelimeen sovelluksen kautta

Vaippajärjestelmä koostuu kahdesta anturista ja Logitechin valmistamasta kamerasta joka toimii WiFi-yhteyden kautta. Sovelluksen voi ladata puhelimeen ja tallentaa kosteustietoja järjestelmään. Anturi asetetaanvaipanetuosaan, jonne kosteus yleensä ensimmäisenä kerääntyy. Anturi havaitsee vain kosteuden, joten kovat tavarat eivät vielä lähetä WiFi-yhteyden kautta tietoja vanhemmille.

Kosteusanturi kiinnittyy helposti tarramaiseen vaipan pintaan yhdessä älyanturin pohjassa olevan pinnan kanssa. Pariston kesto on noin kolme kuukautta.

Tietojen perusteella vanhemmat voivat suunnitella Pampersin mukaan mm. ruokinta-aikoja, ja oppia ymmärtämään paremmin, kuinka lapsen rutiinit muodostuvat.

Kuva: Pampers

Kamera valvoo vauvan unta, eikä siis kuvaa vaipan sisältöä. Kamera sisältää yönäkökyvyn sekä kaksisuuntaisen äänen tallentamisen. Se seuraa myös huoneen lämpötilaa ja kosteutta, ja tallentaa tiedot sovellukseen.

Kun kaikki nukkumis- ja vaippatiedot on lähetetty sovellukseen, voivat vanhemmat seurata vauvan nukkumisaikoja, vaippojen muutoksia ja ruokintoja sekä nukkumisoloja.

Kuva: Pampers

Uusi vaippajärjestelmä tuli myyntiin Yhdysvalloissa syksyllä 2019. Suomeen järjestelmä ei ole vielä rantautunut.

Pampers kehitteli aikaisemmin Swaddler-vaipan, jossa on etuosassa keltainen viiva. Kostuessaan viiva muuttui siniseksi, josta vanhempi osasi päätellä vaipan vaihtotarpeen. Swaddler- vaippoja on edelleen myynnissä.

Lue myös:

Maailma haluaa sukupuolineutraalimmaksi: mutta mitä tekee lelujätti LEGO?

”Mitään ihmeempää en ole tänään tehnyt” – Kotiäidin arkipäivä numeroina

Marie Kondo saa tulla meille kylään – jos vain mahtuu


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.