Suomessa on yksi paikka jossa lasten koronasairastumiset ovat poikkeuksellisen yleisiä

Suomessa on yksi paikka jossa lasten koronasairastumiset ovat poikkeuksellisen yleisiä
Kuva: Matiinu Ramadhan

IS uutisoi taannoin, että lasten koronatartunnat ovat yleisesti nousseet. Hus alueella tartunnat ovat kuitenkin olleet lasten keskuudessa maltillisia. Nyt tuoreen tiedon mukaan Suomesta löytyy yksi suurehto tartuntarypäs, jossa melko pienen alueen sisällä monta lasta on saanut koronatartunnan.

Kainuussa Hy­ryn­sal­mel­la on todettu yhdestä var­hais­kas­va­tuk­sen ryh­mäs­tä jopa 12 koronatapausta, uutisoi Kaleva. Ryppäästä suurin osa on juuri varhaiskasvatukseen osallistuvia lapsia. Ryhmän sisällä karanteeniin asetettuja henkilöitä on jopa 73 kpl.

Kai­nuun so­ten tiedotteen mukaan taudit leviävät herkästi päivähoidossa, sekä kotona lasten temmeltäessä. Vastaava pandemiapäällikkö Tuomo Erola kertoo, että myös aikuiset voivat sairastua, joten tartuntamäärä voi kasvaa entisestään.

–  Kaik­ki al­tis­tu­neet ovat tie­dos­sa ja ka­ran­tee­nis­sa, ei­kä kou­lu­ja, päi­vä­hoi­toa tai mui­ta pal­ve­lui­ta ol­la sul­ke­mas­sa. Seu­raam­me ti­lan­net­ta ja rea­goim­me tar­vit­taes­sa”, rau­hoit­te­lee kun­nan­joh­ta­ja Hei­mo Ke­rä­nen Kalevassa.

THL mukaan lapset eivät sairastu aikuisia helpommin COVID-19-koronavirusinfektioon

Lasta voi suojata infektiolta samalla tavoin kuin aikuisiakin, eli pitämällä huolta hyvästä käsi-ja yskimishygieniasta. Kontaktia sairastuneisiin kannattaa ehdottomasti edelleen välttää, kertoo THL.

Leikkipuistoihin suositellaan menemään vasta kun tietää lapsen olevan terve. Tartuntariskin vähentämiseksi on hyvä huolehtia käsienpesusta heti leikkimisen jälkeen. Lasten lähikontaktia on vaikea välttää, mutta mahdollisuuksien mukaan asiaan kannattaa silti kiinnittää huomiota.

THL muistuttaa, että jos lapsella on koronavirukseen sopivia oireita, lapsi ei saa mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen. Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä uutiset:

Tekniikan maailma: Syy lasten lieville koronaoireille on löytynyt

Suunnitelma koronarajoituksen purkamisesta julkaistu: Näin se vaikuttaa lapsiperheiden huhti-heinäkuuhun

Maailman terveysjärjestö WHO:n ja Unicefin raportti: “Maailmassa syntyy kuolleena vauva joka 16. sekunti”


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.