Sensuroimaton lapsihoroskooppi astrologin kertomana

Sensuroimaton lapsihoroskooppi astrologin kertomana
Kuva: Nastya Dulhiier

Astrologi Jyri Kallio tulkitsi Ruuhkavuosille kaunistelemattoman lapsihoroskoopin jokaisesta tähtimerkistä. Jokainen lapsi on yksilö, mutta myös tähtimerkeillä on omat tunnuspiirteensä. Tunnistatko lapsesi tulkinnoista?

Oinas 21.3.-19.4.

Oinas on 1. merkki ja edustaa tulta. Tämän merkin lapsi on ykkösenä ryntäämässä joka paikkaan ja merkkinsä mukaisesti kulkee pää edellä, sen enempää miettimättä seurauksista. Oinaslasta saatetaan kuskata lääkäriin paikkailtavaksi milloin mistäkin syystä. Uskotaan, että konttauskypärät on kehitetty juuri oinaslasten turvaksi. Impulsiivinen käytös on sisäänrakennettu luonteenpiirre, joka ei ainakaan lievennä tapaturma-alttiin lapsen koheltamista. Itsepäisenä puupäänä oinaat eivät tajua tilannettaan vielä aikuisenakaan.

Oinaalla on niin paljon energiaa, ettei hän juurikaan ehdi edes pysähtymään. Oinaalla ei ole aikaa tehdä asioita joista ei itse välitä. Oinaslapsi valitseekin yleensä sen mitä itse haluaa, tehostaen omaa tahtoaan jalan poljennalla ja tuimalla katseella. Oinaslapselle on välttämätöntä keksiä mielekästä tekemistä, johon voi turvallisesti purkaa valtavan energialatauksensa. Muuten tuli on irti ja kaikilla on kurjaa.

Koulunkäynti tulee olemaan Oinaslapselle haasteellista, sillä hän ei millään malttaisi pysyä aloillaan tylsillä oppitunneilla. Oinashan tekee mitä haluaa, ei sitä mitä muut käskee. Kaikenlainen liikunta ja ulkoleikit on Oinaalle parasta mahdollista tekemistä.

Vinkki vanhemmille: Oinaslapselle jäähypenkki on kuin heittäisi bensaa liekkeihin, eli älä istuta häntä analysoimassa tekojaan, vaan ohjaa lasta mielummin tekemisen ja puuhan kautta – jämptisti mutta kunnioittavasti.

Härkä 20.4.-20.5.

Härkä on maamerkki, joka tarvitsee maanläheistä ja käytännöllistä tekemistä. Härkälapselle kaikenlainen konkreettinen puuhastelu ja leikkiminen on mieluisinta, kun saa keksittyä ihan omassa rauhassa. Härkä tarvitsee oman rauhan ja paineettoman ympäristön, jossa voi keksittyä omaan tahtiin leikin lumoihin. Härkä vihaa hoputtamista, joten mieti tarkkaan jos leikkiä pitää hoputtaa – härkä saattaa pillastua ja näyttää tulisen puolensa ja puskea täysillä päin näköä.

Härkälapselle ominainen luonteenpiirre on vahvat aistinautinnot. Hän tykkää syödä ja herkutella, ja onkin se perheen nirsoin kulinaristi. Härkä on herkkä hajuille ja muille aistittavissa oleville asioille. Vanhempien on hyvä piilottaa kaikenlaiset herkut pois näkyvistä, kiinnitettävä huomiota päivällisen aromeihin ja vaihtaa liian vahvat pyykinpesuaineet hajusteettomiin. Vanhempana on hyvä muistaa leikata vaatteista ne inhottavat pesulaput pois, ettei Härkälapsen iho ärsyynny. Tämän merkin lapsille perhe ja koti korostuneen tärkeä ympäristö. Miksi pitää lähteä kotoa pois kun kotona on hyvä olla?

Kaksonen 21.5.-20-6.

Kaksonen on ilmamerkki joka edustaa nokkelaa ajattelua. Tällä lapsella on jatkuva päänsisäinen pöhinä. Hän prosessoi jatkuvasti monia ajatuksia, jotka risteilevät hänen vilkkaassa mielessään kuin päättömät kanat konsanaan. Hän on hyvin utelias ja tiedonhaluinen, ja selvittää kaiken sen mitä ei vielä tiedä. Kaksosen merkin alle syntyneille lapsille kannattaa lukea paljon satuja, ennen kuin hän oppii itse lukemaan. Lukemaan oppittuaan kaksonen ahmii sarjiksia ja myöhemmin kaikenlaisia seikkailukertomuksia, tietokirjoja, terveysoppia, antropologiaa, tekniikkaa, luomuviljelyä ja vähän teologiaa.

Tiedonhaluinen kaksonen saattaa vaikuttaa jopa liian uteliaalta, koska hän saattaa olla jo hyvin nuorena se joka kyselee miksi, miksi, miksi, miksi: mistä vauvat tulevat? Miksi äidillä on pimppi ja isällä pippeli? Miksi aurinkoa ei voi ottaa käteen ja miksi mummilla kasvaa viikset? Kaksonen haluaisi tietää kaikesta ainakin vähäsen, mutta koska miljoonien ajatusten sinkoilu aiheuttaa melkoista keskittymisen puutetta, ei oppimista saateta hoitaa ihan maaliin asti. Kun kaksoslapsen päähän pälkähtää jotain uusia ideoita tai ajatuksia, ne katkeavat usein yhtä nopeasti kuin kanan lento.

Rapu 21.6.-22.7.

Rapu on vesimerkki, joka on kuuluisa tunteistaan. Tämä lapsi elää hyvin vahvasti omien tunteiden kautta, mutta harvoin niiden läpi. Rapulapsi aistii tunteita niin vahvasti, että loukkaantuu mitä pienimmistäkin asioista. Sanonta “herne nenässä” saattaakin olla Rapulasten ansiota, nimittäin loukkaantumisen jälkeen käperrytään omaan kuoreen ja jäädään murehtimaan elämän kurjuutta ja haavoittuneiden tunteiden nuolemista.

Rapulapset ovat arkoja ja varovaisia, jotka aistivat omien tunteiden lisäksi myös toisten tunnetiloja. Heidän vahvat tunteensa elävät vuoristoratamaisesti – hyväntuulisuudesta masennukseen ja päinvastoin. On tärkeää pitää heidän arka mielensä iloisena, vaikka tuntuu että se olisi mahdotonta. Tunteellisuudesta on kuitenkin myös hyötyä: tämä hoitava ja äidillinen merkki tykkää erityisesti kotileikeistä, toisia huomioivista peleistä ja lääkärileikeistä, joissa pidetään toisista huolta. Rapulapsille vanhemmuus saattaakin olla kaikista merkeistä se kaikkein luonnollisin aikuisuuden tehtävä.

Leijona 23.7.-22-8.

Leijona on tulimerkki. Tämän lapsen kohdalla se ilmenee ulospäin suuntautuneena valloittavana esimerkkinä. Leijonalapsi on yleensä se porukan show-henkilö, joka nauttii valtavasti huomiosta ja haluaa olla sen keskipiste. Hän tykkää olla esillä, joten leikit joissa saa esiintyä, näyttää temppuja ja saada muut nauramaan, saa leijonalapsen loistamaan.

Vastalahjaksi viihdyttämisestä leijona tarvitsee valtavasti kehuja, kannustusta, kiitosta ja jopa ylistystä. Kaikenlaiset kehut ja kannustukset antavat lisää innostusta leijonalle keksiä uusia asioita ja temppuja. Ryhmäleikeissä ja esiintymisissä Leijonalapsella on aina johtava rooli, jossa hän jakaa roolit jokaiselle, pitäen itsellään sen jossa saa olla paraatipaikalla. Luonteeltaan hän on usein iloinen ja valloittava persoona, josta ei vaan voi olla tykkäämättä. Mikäli leijona ei saa ansaitsemaansa huomiota, muuttuu tuo ihana kaikkien kaveri rasittavaksi hirviöksi. Leijonalasta ei saa missään tapauksessa sivuuttaa, vaan lapsi vaatii jatkuvaa ihailevaa huomiota, koska hänen vahva egonsa ei kestä syrjimistä.

Neitsyt 23.8.-22.9

Neitsyt on maamerkkinä järkevä ja käytännöllinen, ja jopa rasittavaan pikkutarkkuuteen saakka. Neitsytlapsi omaksuu nopeasti käytännön elämän taitoja, joita hän saa aikuisilta. Lapsen leikit ovatkin usein suoraan aikuisten maailmasta kopioituja. Tämä lapsi osallistuu mielellään kodin askareisiin, auttaen leipomisessa ja siivouksessa ja lelujen järjestelyssä. Neitsytlapsi tuntuu jo nuorena hyvin vanhalta, eikä pikkuvanha tämän merkin omaava lapsi ole ollenkaan harvinaisuus. Nämä pikkuvanhat sielut ovat usein jopa vanhempiaan kypsempiä, jotka ottavat helposti myös vastuuta sisaruksistaan, kavereistaan, ja jopa vanhemmistaan.

Neitsytlapsi on järkensä ja käytännöllisyytensä takia leikeissä se, joka ei ymmärrä muiden mielivaltaisia nopeita muutoksia tai mielikuvituksen päättömiä hassutteluja. Neitsytlapsi tarvitsee kaikista tähtimerkeistä kaikkein tarkimmat säännöt, rutiinit ja järjestyksen. Analyyttinen neitsytlapsi ottaa leikissä sivustaseuraajan roolin, koska on mielestään leikin yläpuolella – eihän yksisarvisia ole edes olemassa, eikä autot voi lentää!?

Vaaka 23.9.- 23.10

Vaaka on on ilmamerkki, joka näyttäytyy vahviten sosiaalisena kanssakäymisenä. Tämä merkki symboloi harmoniaa ja tasapainoa omassa elämässään sekä myös toisten lasten välillä. Leikit ovat usein toisia kunnioittavia ja suhteesa kaverin haluun ja toiveisiin mitoitettuja. Vaakalapset rakastavat tyttö- ja poikaystävä leikkejä, ja tämän merkin omaavat lapset saattavatkin olla niitä jotka menevät leikeissään naimisiin kaikkien naapurin lasten kanssa vuorotellen.

Vaakalapselle on tärkeää ryhmässä toimiminen ja tasapuolisuus kaikkien kesken. Vaakalapsi usein luo ryhmäleikkien säännöt, joissa pyritään oikeudenmukaisuuteen. Hän ei kovin mielellään viihdy yksin, vaan kaverit ovat tälle lapselle hyvin tärkeitä. Vaaka loistaa neuvottelutaidoissaan, joten konfliktit ovat harvinaisia. Myötätuntoinen ja diplomaattinen vaakalapsi on ihanne suurperheen lapsikatraassa, koska lapsella on kuin sisäänrakennettu taito ottaa muut huomioon, ja nauttia siitä vielä itse.

Skorpioni 24.10.-22.11

Skorpioni on vesimerkki. Skorpionilapsen tapauksessa vesi voi olla kiehuvaa tai sitten jääkylmää, joten kädenlämpöistä skorpionilasta ei taida ollakaan. Skorpionimerkki on hyvin voimakas, mutta sisäisesti hyvin rauhaton. Näillä lapsilla on hyvin voimakkaat tunteet, jotka voivat heilahdella laidasta laitaan. Dramaattiset itkukohtaukset ja raivarit ovat tyypillisimpiä tämän vesimerkin lapsilla. Kiukuttelulla pyritään ottamaan vanhemmat psykologisesti hallintaan, jolloin oman olemisen voima kasvaa. Tälle lapselle parasta on tasapainoiset ja harmoniset vanhemmat, jotka asettavat lapselle selvät rajat, sekä kertovat selvästi mikä on oikein ja mikä väärin.

Skorpionilapsen voimakkaiden tunteiden heilahteluiden ei saa antaa liikaa vaikuttaa vanhempien päätöksiin. Murrosikä saattaakin olla skorpionilapsille haasteellisinta aikaa – heille on tärkeää oppia tuntemaan oma itsensä ja tunnistamaan omat vahvat energiansa ja myös niiden vastuu.

Jousimies 23.11.-21.12.

Jousimies on tulta ja merkki on yhtä toiminnallinen ja liikunnallinen kuin Oinas. Jousimiehillä on kuitenkin jonkinlainen harkintakyky, mitä oinaat eivät taas omista. Jousimies ei pysy paikoillaan ja haluaa jatkuvasti seikkailla missä vain, ja koska vain. Nämä lapset ovat niitä jotka pyydystävät heinäsirkkoja ja perustavat niillä sirkuksen. Nämä lapset ovat niitä joista saa lukea iltapäivälehtien kannesta: “lapsi karkasi päiväkodista ja löytyi lähimetsästä syömästä käpyjä.”

Jousimies on ikuinen seikkailija, jonka uteliaisuus elämälle vie häntä eteenpäin milloin mihinkin. Vanhemmilla on suuri rooli ohjata jousimiestä menoissaan, koska ikinä ei tiedä mistä jousimiehen löytää jos tälle antaa liikaa siimaa ja vapauksia. Interreilaavat jousimiehet ovat ehkä normaalein näky reppureissaajien piireissä, joten vanhempana on hyvä opettaa tietyt terveet ja turvalliset elämän taidot näille ikuisille Robinson Crusoeille.

Kauris 22.12.-19.1.

Kauris on maamerkki ja muiden maamerkkien tavoin nämäkin lapset ovat järkeviä ja käytännöllisiä. He ovat pikkuvanhoja Neitsytmerkkien tavoin. Vakavahenkiset kaurislapset eivät välttämättä osaa iloita niin spontaanisti asioista kuin muut lapset. Heidän leikit voivat olla hyvinkin ”järkeviä” ja realistisia. He eivät ole ensimmäisenä itkemässä pahoitettuaan mielensä, vaan itsenäisenä ja oman polkunsa kulkijana kohauttavat olkapäitään ja vaihtavat paremmille laitumille.

Kaurislapsi saattaa vaikuttaa jopa tunnekylmältä ja välinpitämättömältä, mutta kaikki johtuu hänen määrätietoisesta luonteestaan. Vanhemmat saattavat repiä pikkukauriin kanssa pelihousunsa, koska eivät ymmärrä mikä lapsessa mättää: Kauris ei sopeudu isoihin ryhmiin, vaan pitää mielummin etäisyyttä ja valitsee vaan muutaman hyvän ystävän.

Kaurislapsi saattaa tuntua haastavalta käsitellä, koska heidän oma tie vie juuri sinne minne he itse haluavat. Kaurislapsi on kuin saippua, pysyy hetken kädessä mutta sitten lipsahtaa teille tuntemattomille eikä kukaan oikein tiedä, missä se sarvipää taas menee.

Vesimies 20.1.-19.2.

Vesimies on ilmamerkki ja se tarkoittaa ajattelua ja sopeutuvaista luonnetta. Vesimiehet ovat jo lapsena hyvin individualistisia eli yksilöllisiä ajattelijoita. Monet Vesimieslapset ovat omalaatuisia ja persoonallisia tykäten esitellä omaa erikoisuuttaan myös muille. Leikit voi olla hyvinkin persoonallisia ja mielenkiintoisia kuten lapsi itsekin.

Toisaalta osa näistä lapsista voi olla hyvinkin tavallisen ja arkisen oloinen, vailla mitään erityispiirrettä. He kuitenkin ovat vastakohtia kaikille muille: Jos muut ovat lintuja, on vesimies porukan ainoa kala. Usein he ovat toisia kohtaan hyvin suvaitsevaisia ja tasapuolisia. Oikeudenmukaisuus on vesimiehen yksi vahvimmista piirteistä, koska he ajattelevat vahvasti muiden mielipiteitä ja asemaa.

Vaikka vesimies rakastaa muiden kanssa olemista, tarvitsevat he henkilökohtaisesti oman reviirinsä. Tällä he varmistavat, ettei kukaan vaan pääse liian lähelle. Toisaalta lämmin, ystävällinen ja toisia ajatteleva vesimieslapsi saattaakin olla lopulta se hemmetin hankala “tulkaa lähelle, menkää pois” -tyyppi.

Kalat 20.2.-20.3.

Kalat on vesimerkki ja se herkin ja sielukkain tähtimerkki. Nämä lapset ovat hyvin haaveellisia, ja tuntuu kuin heillä olisi pää pilvissä ja jalat irti maasta. He vaikuttavat olevan usein hyvin poissaolevia, koska liihottavat jossain etsimässä herkille ajatuksilleen uusia sielukkaita merkityksiä. Vilkas mieli vie heitä melkoisille mielikuvitusmatkoille, joten vanhemmat saattavat huomata lohduttavansa Kalalasta ilman mitään syytä.

Nämä lapset ovat kuitenkin erittäin sopeutuvaisia ja pehmeän ystävällisiä. He ovat yleensä ne, jotka tulevat mukana missä vain, pärjäävät missä vain eivätkä juurikaan aiheuta räjähtäviä tilanteita. Mutta ne tunteet: heidän tunteet saattavat olla niin tunteikkaita, etteivät he pysty itse käsittelemään niitä. Vanhemmat saattavatkin huomata olevansa tukemassa lasta, jonka tunteet ovat horjuttaneet tämän tunteita, aiheuttaen tunteiden mylläkän.

Tämän tähtimerkin lapset harvoin noudattavat sääntöjä ja rutiineja. He voimivat vaistojensa varassa ja unelmoivat ja visioivat kokoajan uusia mielikuvitusleikkejä. Joku muu voi kerätä lelut, koska tunteet ovat nyt melko pinnassa ja haaveilu pahasti kesken.

Lue myös:

Tutkimus: Lapsen älykkyys on äidiltä perittyä, isältä peritään motivaatio ja tunnesäätely

Oletko hajamielinen vanhempi? Saatat olla erityisen lahjakas luovuudessa, sekä astetta älykkäämpi

“Nukuin kuin vauva”, siis mitenkä!?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.