Tutkimus: Lapsen älykkyys on äidiltä perittyä, isältä peritään motivaatio ja tunnesäätely

Tutkimus: Lapsen älykkyys on äidiltä perittyä, isältä peritään motivaatio ja tunnesäätely
Kuva: Olav Ahrens Røtne

Älykkään lapsen haluavien naimattomien naisten ei tarvitse etsiä rinnalleena Nobel-palkittua mensan jäsentä. On suotavaa, että miehet alkavat nähdä naisten älykkyyden tärkeänä osana vetovoimaa, kertoo lähde.

Tutkimuksista kertoo Jennifer Delgado blogissaan. Arvioiden mukaan 40-60% lapsen älykkyydestä on perinnöllistä, joka periytyy tutkimusten mukaan äidiltä. Loppu rakentuu lapsuudessa joka riippuu ympäristöstä, stimulaatiosta ja henkilökohtaisista ominaisuuksista.

Se mitä kutsumme kutsumme älykkyydeksi, ei ole lopulta muuta muuta kuin kyky ratkaista ongelmia. Ilman isältä perittyjä muita ominaisuuksia ei lapsen aivojen kokonaisuus kuitenkaan toimisi.

Älykkään ihmisen tulisi kiittää äitiään, koska tutkijoiden mukaan heidän äitinsä ovat pääasiassa vastuussa älygeenien välittämisestä. Matemaattinen älykkyys, ongelman ratkaisu ja looginen ajattelukyky sijaitsee X-kromosomin takana.

Äidiltä tulee XX- kromosomi, ja isältä XY. Lähteen mukaan Robert Lehrke paljasti, että suurin osa lapsen älykkyydestä riippuu X-kromosomista. Hän osoitti myös, että koska naisilla on kaksi X-kromosomia, ne välittävät älykkyyteen liittyvät ominaisuudet kaksi kertaa todennäköisemmin. 

Äidin geeneistä iso pää ja aivot, mutta pieni ruumis. Isän geeneistä pieni pää, mutta suuremmat ruumiinosat

1984 Cambridgen yliopistossa tehtiin jo vuonna 1984 kokeita rotille. Ne, joilla oli ylimääräinen annos äidin geenejä, kehittivät isomman pään ja aivot, mutta niillä oli pienemmät ruumiinosat. 

Päinvastoin niillä, joilla oli ylimääräinen annos isän geenejä, oli pienet aivot ja suuremmat ruumiinosat. Isän geneettinen perintö on tutkimusten mukaan välttämätöntä myös istukan muodostavan kudoksen kasvulle.

Ei ole sattumaa, että henkinen vamma on 30 % yleisempi miehillä

Saksan Ulmin yliopiston tutkijat tutkivat blogin mukaan aivovaurioihin liittyviä geenejä ja havaitsivat, että monet näistä, etenkin kognitiivisiin kykyihin liittyvät, löytyvät kromosomista X. Itse asiassa.

Jennifer Delgado kirjoittaa Psychology Spot -blogissa, että juuri isän geenit kertyvät joihinkin aivojen tunnekeskuksiin kuten hypotalamus, amygdala, preoptinen alue ja väliseinä. 

Nämä aivojen alueet ovat osa järjestelmää, joka on vastuussa mm. aggressiosta, tunnesäätelystä, motivaatiosta, sekäerilaisten tunnetilojen yhdistämisessä fyysisiin tuntemuksiin.

Tutkijat eivät kuitenkaan ole löytäneet isän soluja aivokuoresta, jossa kehitetään edistyneimmät kognitiiviset toiminnot, kuten älykkyys, ajattelu, kieli ja suunnittelu. Aivokuoresta löytyy vain äidin soluja.

Äidin älykkyyssolut eivät riitä, tarvitaan myös rakkautta, hoivaa ja turvaa

Äidin rakkaus antaa lapsille maailman tutkimiseen tarvittavan turvallisuuden ja itseluottamuksen ongelmien ratkaisemiseen menettämättä sydäntään. Lisäksi nämä äidit antavat lapsilleen myös enemmän tukea ongelmien ratkaisemisessa, mikä auttaa edelleen stimuloimaan heidän potentiaaliaan, kertoo Jennifer.

Myöskään isän antamaa perimää ei tule unohtaa. Vaikka lapsella olisi äidiltä saatu korkea älykkyysosamäärä, sitä tulee stimuloida ja ravita koko elämän ajan uusilla haasteilla, sekä molempien vanhempien antamalla rakkaudella.

Lähde: Psychology-spot.com

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Voivottelua vauvakirjaan?

Synnytys koronakevään aikana: “En ikinä unohda, kuinka kaipasin miestä osastolla”

Piileekö BIBS -tuteissa turvallisuusriski?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.