Parhaat bändit ja biisit 1990-luvulla – Onko mukana sinun fanittama kappale?

Parhaat bändit ja biisit 1990-luvulla – Onko mukana sinun fanittama kappale?
Kuva: nmoodley Pixabay. Backstreet Boysien keikalta.

Teksti: Mami Mikstuura

1990-luku oli täynnä mieleenpainuvia bändejä ja hittibiisejä, joita kuunneltiin mankalla tai korvalappustereoilla. Suosikki-lehdestä luettiin bändeihin liittyviä artikkeleita ja poimittiin talteen parhaat julisteet. Moni nuori päällysti huoneensa seinät lempibändin julisteilla. Muistatko omat nuoruutesi lempibiisit? Pääsitkö näkemään lempibändisi livenä?

Ysärin TOP 5 – bändit ja kappaleet

1. Backstreet Boys – Ihana poikabändi

Backstreet Boys (BSB) on yksi kaikkien aikojen menestynein poikabändi, joka perustettiin vuonna 1993 Yhdysvalloissa. Bändin suosittuja kappaleita olivat muun muassa: I Want It That Way, Everybody, Quit Playing Games ja Show Me The Meaning Of Being Lonely. Bändi on keikkaillut monta kertaa myös Suomessa ja viimeisin Suomen keikka oli vuonna 2019. Olitko sinä mukana tuolloin Hartwall-areenalla?

Moni teinityttö fanitti heitä ja unelmoi salaisesti isoja asioita omaan suosikkijäseneensä liittyen. Fanititko sinä heitä ja muistatko villeimmät unelmasi liittyen Backstreet Boysiin?

Muistatko vielä tämän Bäkkärien kertsin:

I Want It That Way

” Tell me why
Ain’t nothin’ but a heartache
Tell me why
Ain’t nothin’ but a mistake
Tell me why
I never wanna hear you say
I want it that way”

2.Spice Girls – Mausteinen tyttöbändi

Spice Girls on menestynyt brittiläinen tyttöbändi, joka oli todella suosittu 1990-luvun loppupuolella. Yhtyeen viisi jäsentä olivat: Emma (Baby Spice), Melanie C. (Sporty Spice), Melanie B. (Scary Spice), Victoria (Posh Spice) ja Geri (Ginger Spice). Tämän bändin suosittuja kappaleita olivat muun muassa: Wannabe, Too Much, Mama, Spice Up Your Life ja Say You´ll be there.

Muistuuko mieleesi tämän Spaissarien hittibiisin melodia:

Wannabe

“If you wanna be my lover, you gotta get with my friends
(Gotta get with my friends)
Make it last forever, friendship never ends
If you wanna be my lover, you have got to give
Taking is too easy, but that’s the way it is”

3. Nylon Beat – Hauskankuuloinen tyttöduo

Nylon Beat oli suomalainen pop-yhtye, jonka jäseniä olivat Jonna ja Erin. Bändille ominaista oli nasaalinen lauluääni. Alkuun faneja oli lähinnä teinit, mutta myöhemmin myös aikuiset. Tunnettuja kappaleita olivat muun muassa Teflon love, Viimeinen, Rakastuin mä looseriin ja syytön. Bändin viimeinen keikka oli vuonna 2018.

Mites tämä Nylon Beatin kertsi? Tuleeko hauskoja muistoja mieleen?

Teflon love

” Teflonlove, on liikaa sinulle
Teflonlove, se sopii minulle
Teflonlove, ei tarttua saa kii
Mä haluun olla Nylon”

4. Tiktak – Energinen tyttöbändi

Tiktak oli suomalainen tyttöbändi, joka perustettiin vuonna 1998. Osa bändin jäsenistä oli tuolloin vasta 13-vuotiaita. Tiktakin hittibiisejä olivat muun muassa Sekoitat mun maailman, Lopeta ja Kyyneleet. Muistatko, kun Tiktak esiintyi suositussa Jyrki-ohjelmassa?  

Lopeta

”Hei Lopeta, et saa
Mua susta välittämään
Sun pitäis se jo ymmärtää
Siis Lopeta, ja mee,
Etsi joku muu
Joka susta vois kiinnostuu”

5. Neon 2 – Mieleenpainuvat kertosäkeet

Neon 2 on suomalainen pop-yhtye, joka perustettiin 1990-luvulla. Bändin tunnettuja kappaleita olivat muun muassa Kemiaa, Polku, Tässä talossa, Sikin sokin sinussa, Ei yksinäinen unta saa.

Kemiaa

”Siinä täytyy olla rakkautta
siinä täytyy olla unelmii
mannapuuroa ja mansikkaa
juuri oikeenlaista kemiaa”

Kuva: Eric Nopanen Unsplash

*Extra: J. Karjalainen

Extrana tähän listaan pääsee vielä J. Karjalainen. Hän on suomalainen muusikko ja lauluntekijä, jolla on takana pitkä ura ja monia menestyneitä kappaleita (esim. Villejä Lupiineja). J. Karjalaisen säveltämä kappale ”Missä se Väinö on?” oli aikansa hittikappale, jota varmasti jokainen 1990-luvulla elänyt on kuullut ehkä kyllästymiseen asti. Kappaleen nimi oli valikoitunut J. Karjalaisen oman pojan mukaan.  Muistatko sinä tämän kappaleen? Mieleeni tuli ajatus, että taisi olla myös Väinö-aiheinen T-paitavillitys – Oliko näin vai muistanko ihan väärin?

Missä se Väinö on?

“Väinö Väinö missä on se Väinö?
Väinö Väinö missä on se Väinö?
Jo näkyy silmät ja suu ei voi olla kukaan muu
Siellä siellä se Väinö on”

Haluatko kuunnella näitä biisejä?

Puuttuiko sinun lempibändisi tai kappaleesi tästä esittelystä? Haluaisitko kuunnella lisää ja muistella nuoruusvuosien menoa? Näitä ja paljon muita ihania retrotyylisiä musiikkivideoita löytyy YouTubesta – joten ei muuta kuin sinne fiilistelemään! Lapsesi ovat varmasti myös näistä aikasi biiseistä kiinnostuneita, mutta varaudu siihen, että saatat saada osaksesi outoja katseita, jos alat jammailemaan näiden musiikkivideoiden parissa! 😀 Näin kävi ainakin minulle, kun laitoin nämä musiikkivideot pyörimään lasten aikana.

Lähteet

Osaatko nimetä 90-luvun suomihittibiisit vain parin säkeen perusteella?

Wikipedia: Backstreet Boys

Wikipedia: J. Karjalainen

Wikipedia: Neon 2

Wikipedia: Nylon Beat

Wikipedia: Spice Girls

Wikipedia: Tiktak

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Ysärin lapsi, muistatko nämä villitykset?

Teini testasi äitinsä lempileffat 90-luvulta

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *