10 asiaa, jotka mies ja nainen kokevat ihan eri tavalla

10 asiaa, jotka mies ja nainen kokevat ihan eri tavalla
Kuva: Michal Matlon

Teksti: Nanna

Usein kuulee etenkin naisten valittavan, että parisuhde tuottaa haasteita tai mies ei vaan kerta kaikkiaan tajua. Faktahan on se, että naiset ja miehet nyt vaan sattuvat olemaan erilaisia ja ajattelemaan asioista eri tavalla. Tämä aiheuttaa välillä kitkaa parisuhteeseen. Seuraavassa on esimerkkejä niistä asioista, jotka mies ja nainen kokevat usein varsin eri tavalla. Nämä asiat ovat varmasti tuttuja monessa parisuhteessa.

1. Laatuaika

Miehen laatuaika on sitä, kun hän makaa perjantai-iltaisin sohvalla jääkiekkoa katsoen. Naisen laatuaika taas on sitä, kun hän saa siivota rauhassa vessan tai istua pytyllä kännykkä kädessä.

Miehen viettämä laatuaika lapsen kanssa on sitä, että hän ja lapsi kyyhöttävät samalla sohvalla urheilua katsoen ja huutaen solvauksia pelaajille. Naisen laatuaika lapsen kanssa on sitä, että hän askartelee hiki hatussa lapsen kanssa kierrätysmateriaaleista kolmiulotteisen Muumilaakson.

2. Siivous

Mies pesee auton kerran kuukaudessa, hyvillä keleillä riittää kerran kahdessa kuukaudessa. Nainen pesee vessan kerran viikossa, yleensä kerran päivässä. Auto pysyy puhtaana seuraavaan sadekeliin asti, wc-pytty siihen asti, kunnes joku pissaa seisaaltaan.

3. Ruoanlaitto

Mies lämmittää naisen tekemän ruoan ja pilkkoo kurkkua ja tomaattia, mikäli nainen on paasannut kasvisten tärkeydestä. Nainen tekee ruoan, toivoo sen riittävän vielä seuraavallekin päivälle ja pilkkoo salaatin, jottei miehen tarvitsisi sitä pilkkoa.

4. Rentoutuminen töiden jälkeen

Mies rentoutuu töiden jälkeen menemällä salille tai kaljalle. Nainen rentoutuu Prisman kassajonossa.

5. TV:n katselu

Mies katselee lempiohjelmiaan (formula, jääkiekko tai jalkapallo) juuri silloin, kun hänelle sopii. Nainen katselee lempiohjelmiaan silloin, kun TV:stä ei tule formulaa, jääkiekkoa tai jalkapalloa (eli hyvin harvoin) ja nukahtaa sohvalle viiden minuutin jälkeen.

6. Pyykkihuolto

Pyykit roikkuvat kuivumassa neljättä päivää. Mies kiskaisee ne viidessä sekunnissa pöydälle ja kertoo hoitaneensa pyykit. Nainen viikkaa pyykkejä seuraavat viisitoista minuuttia.

7. Kaupassa käynnin jälkeen

Kaupassa käynnin jälkeen mies kantaa ostokset sisälle, pesee kädet, vaihtaa vaatteensa ja istahtaa sohvalle päivän posteja katselemaan. Nainen tulee sisälle, pesee kädet, pyyhkii jääkaapin, purkaa ostokset, laittaa ruokaa, komentaa lapsia, käynnistää pyykkikoneen, tekee ruoan, pilkkoo salaatin ja kysyy, mitä tuli postista. Mies ihmettelee, miksi nainen on niin äreänä taas.

8. Ystävien tapaaminen

Kun nainen tapaa ystävänsä pitkän tauon jälkeen, paikalla on toki myös molempien lapset, vähintään kuusi kappaletta. Mies toteaa naiselle, että oli varmasti hienoa, kun näit ystävän ja sait rauhassa hänen kanssaan parantaa maailmaa. Kun mies tapaa ystävänsä, sen pitää tapahtua kaukana kotoa, eikä lapsia saa missään nimessä olla paikalla.

9. Kännykässä puhuminen

Kun nainen puhuu puhelimessa, hän siivoaa samalla vessan, pilkkoo salaatin, katsoo lapselle seuraavan päivän vaatteet, tekee lapsille iltapalan ja käy suihkussa. Kun mies puhuu puhelimessa, hän sulkeutuu eri huoneeseen, eikä pysty tekemään mitään muuta samaan aikaan. Tosin mies harvemmin puhuu puhelimessa.

10. Merkkipäivien muistaminen

Vuosipäivän lähestyessä nainen pohtii, miten muistaisi puolisoaan. Lopulta hän päättää yllättää miehensä varaamalla pöydän heidän suosikkiravintolastaan. Mies tuo vuosipäivänä sisälle ison paketin. Nainen pohtii, mitä sen sisällä on, kun se on niin suuri. Mies kertoo sen itse paketoineensa. Jännitys kasvaa – sisältä löytyy uusi letku keskuspölynimuriin. Tällaisestahan on joskus ollut puhetta.

Mikä listan kohdista on kuin sinun parisuhteestasi vai onko teillä sittenkin roolit toisin päin?

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit:

50 asiaa, joita toistelen aviomiehelleni jatkuvasti

Kuinka minusta tuli Prisma-Äiti!?

Treffit kalenterissa: parisuhteen pristys ruuhkavuosien keskellä

Nanna

Olen tiukkapipoinen, mutta lempeä kahden lapsen äiti. Murehdin lasten kasvua ja maailman menoa. Stressaan kaikkea mahdollista ja etsin itseäni. En ole pilvissä liihottelija vaan realisti ja luotan järjen ääneen. Yritän elää hetkessä ja nauttia arjen pienistä asioista. Elän elämäni parasta aikaa joka päivä, vaikka ihan aina ei siltä tunnukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *