Tämän äidin joululahjatoiveet yllättävät: järvenrantatalo, oma leffakanava, yksityinen bussilinja

Tämän äidin joululahjatoiveet yllättävät: järvenrantatalo, oma leffakanava,  yksityinen bussilinja
Kuva: Ian Keefe

Teksti: Nanna

Arvoisa joulupukki,

Kirjoitan sinulle pitkästä aikaa. Edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt jo useampi vuosikymmen. Lasteni kanssa olen toki kirjoittanut sinulle useanakin jouluna. Mutta niissä kirjeissä on ollut vain lasten toiveita. Olen ollut jo monta vuotta todella kiltti, joten ajattelisin, ettei ole kohtuutonta esittää sinulle muutamia lahjatoiveita. Tärkeintä joulussa on tietysti rauha ja rakkaus. Siitä huolimatta aion nyt toivoa jotakin ihan vain itselleni. Esitän toiveeni tällä kertaa näin julkisesti, sillä en ole täysin vakuuttunut siitä, että tonttu ehtii ajoissa hakea kirjeeni talomme portailta.

Toivoisin saavani sitä kermalikööriä, jonka mainos tulee jostakin syystä koko ajan vastaan sosiaalisessa mediassa. Original-version lisäksi käy myös maustettu versio.

Toivoisin saavani leffakanavapaketin, josta tulisi juuri minulle suunnattuja leffoja. Onhan meillä joku kuukausimaksullinen kanava, mutta en oikein innostu niistä leffoista. Leffat saisivat olla joko jännittäviä trillereitä tai romanttisia nyyhkyelokuvia, joissa on onnellinen loppu ja komea sulhanen.

Toivoisin saavani jokaiseen yöhön kaksi tuntia lisää uniaikaa. Tätä toivon ihan siitä syystä, että päivät tuntuvat liian lyhyiltä ja kiireisiltä, jolloin joudun monesti nipistämään aikaa yöunista. Väsymys olisi kertaheitolla unohdettu, jos toteuttaisit tämän toiveeni.

Toivoisin saavani sellaisen aineenvaihdunnan, että voisin syödä herkkuja lihomatta. Tällä hetkellä ongelmana on se, että jos syön yhdenkin vihreän kuulan, vaaka näyttää seuraavana aamuna yhtä kiloa enemmän. Ihmettelen vain, miten yksi vihreä kuula voi painaa niin paljon.

Tiedät pukki varmasti, että käytän joukkoliikennettä. Sehän on jo itsessään ympäristöteko. Toivoisin sellaisen bussilinjan, jossa bussi olisi aina ajoissa, vuoroväli olisi 5 minuuttia, bussi lähtisi kotiovelta ja veisi minut suoraan työpaikan ovelle ja mielellään viidessä minuutissa. Olisi mukavaa, että bussissa olisi sopivan lämmin, saisin istua yksin ja muita matkustajia olisi mahdollisimman vähän.

Haluaisin myös sellaisen kaukosäätimen, jolla voisi hiljentää tarvittaessa lapset, ja siinä saisi olla volyymisäädin myös aviomiehelle. Jokin pysäytystoiminto olisi myös kiva lisä. En pistäisi pahakseni myöskään kelaustoimintoa. Pikakelauksella lasten aamutoimet ja huoneiden siivous näyttäisivät taatusti tehokkailta.

Toivoisin saavani myös näkymättömyysviitan. Välillä kyllä tuntuu näkymättömältä ilman viittaakin. Olisi mielenkiintoista hiiviskellä ympäriinsä kuuntelemassa ihmisten puheita viitta päällä. Tai käydä katsomassa, mitä kodeissa oikeasti tapahtuu.

Toivoisin myös lemmikkiä. Koira voisi olla kiva. Sen pitäisi olla suloinen, sopivan kokoinen, luotettava, ihmisen paras ystävä, vahtikoira-ainesta, ei allergisoiva, karvaa ei saisi irrota. Koira ei saisi tehdä tuhojaan sisällä, eikä ulkona, ei järsiä mitään, eikä herättää liian aikaisin. Kätevää olisi, että koira osaisi käydä omatoimisesti ulkona asioillaan, lukita oven ja pyyhkiä tassunsa sisälle tullessaan. Liian haukkuva koira ei sovellu meille, mutta en halua myöskään mitään mykkää koiraa. Robottikoira ei tule kysymykseenkään.

Lottovoittoa ei taida voida toivoa, mutta sen sijaan toivoisin komean kaksikerroksisen omakotitalon järven rannalta, omalla laiturilla, läheltä nykyistä kotiamme. Talo saisi sijaita lähellä luontoa, keskellä kaupunkia, hyvien kulkuyhteyksien läheisyydessä ja silti omassa rauhassa. Alppi-maisemat, hiekkaranta sekä oma taloudenhoitaja olisivat hyviä lisäosia.

Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä toivon sitä, että kun kerran jokaisella tavaralla on oma paikka, niin ne tavarat myös pysyisivät omilla paikoillaan. Jos tavarat kuitenkin epähuomiossa on asetettu väärille paikoille, olisi hyvä, että ne asettuisivat itsestään oikeille paikoille.

Kaikkia toiveita ei tarvitse toteuttaa, voin toivoa osaa sitten ensi jouluna uudestaan. Ja jos voit toteuttaa vain yhden toiveen, niin tuo kermalikööri on helpoin toteuttaa.

Hyvää joulua pukki, nähdään aattona!

Terveisin kiltti äiti

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit:

Onnellinen joulu syntyy vähemmälläkin stressaamisella

Mikä olisikaan sen parempi tapa saada verenpaine nousemaan kuin joulu ja pakkoperinteet

Millaisilla leluilla lapset oikeasti haluavat leikkiä?


Ruuhkavuodet suosittelee

Nanna

Olen tiukkapipoinen, mutta lempeä kahden lapsen äiti. Murehdin lasten kasvua ja maailman menoa. Stressaan kaikkea mahdollista ja etsin itseäni. En ole pilvissä liihottelija vaan realisti ja luotan järjen ääneen. Yritän elää hetkessä ja nauttia arjen pienistä asioista. Elän elämäni parasta aikaa joka päivä, vaikka ihan aina ei siltä tunnukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.