Poikkeuksellinen hanke kannustaa lapsia ja nuoria liikkeelle

Kuva: Pixabay

Säännöllisellä liikunnalla on lukuisia terveyshyötyjä, mutta tutkimusten mukaan lapset ja nuoret eivät liiku riittävästi. Tämän takia erilaiset kampanjat ja hankkeet pyrkivät saamaan nuorempia sukupolvia liikkeelle.

Suomen Koripalloliitto, Suomen Tennisliitto, jääkiekkoseurat, K-ryhmä sekä lukuisista hiteistään tunnettu JVG-duo ovat yhdistäneet voimansa hankkeessa, joka kannustaa lapsia ja nuoria liikunnan pariin. Hanke kantaa nimeä Liike on lääke.

”Liike on lääke parempaan elämään. Haluamme osoittaa, mitä kaikkea hyvää liikunta tuo lapsille ja nuorille ja luoda näin positiivista muutosta, joka vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin nyt ja huomenna”, K-ryhmän viestintäjohtaja Karoliina Partanen kertoo ja lisää:

”Kun maalina on terveempi Suomi, peli pitää avata siellä, missä muutos on mahdollista tehdä eli lasten ja nuorten keskuudessa. Me K-ryhmässä tunnemme suomalaisten arjen ja haluamme tukea sitä, lajiliitot ja seurat puolestaan tuntevat lasten ja nuorten liikkumisen ja liikuttamisen.”

Lasten ja nuorten liikkumattomuus on vakava haaste. Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi, osoitti Liitu-tutkimus 2022. Viime vuoden Move!-mittaustulokset puolestaan kertoivat, että fyysinen toimintakyky on 40 prosentilla lapsista ja nuorista mahdollisesti terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla. Lisäksi halu harrastaa urheilua on laskenut ja toisaalta perheet ovat entistä eriarvoisemmassa asemassa, mikä vaikuttaa harrastusmahdollisuuksiin.

JVG:lta uusi biisi hanketta varten

Tuore hanke on poikkeuksellinen, koska se yhdistää kolme isoa lajiliittoa saman hankkeen alle. Lajien rajat ylittävä yhteistyö tähtää pitkäjänteisesti lasten ja nuorten liikuttamiseen sekä pitämiseen liikunnan parissa. Samalla tavoitteena on monipuolistaa liikkumiseen liittyvää keskustelua. Hanketta on tarkoitus laajentaa myös juniorijääkiekkoon, sillä monet kauppiaat tukevat jo jääkiekkoseuroja kautta maan.

”Liikkumattomuudelle on monia syitä, joista eriarvoisuus on yksi. Siihen tartumme sponsoroimalla lajiliittoja ja seuroja, jotta esimerkiksi harrastemaksuja voi alentaa. Tämä työ on K-ryhmällä dna:ssa, sillä kauppiaat ovat tukeneet paikallisia seuroja jo vuosia”, Partanen avaa hankkeen alkumetrejä.

Hanke kannustaa kaikenlaiseen liikkumiseen. Tavoitteellisen seuratoiminnan ja kilpaurheilupolun lisäksi liikkuminen voi olla paljon muutakin: pelaamista ja puuhaamista, leikkimistä ja höntsäämistä. Iloa, innostusta ja esimerkillä inspiroimista ei pidä unohtaa. Hankkeen ympärillä järjestetään erilaisia tapahtumia ja tarjotaan muun muassa leikkimielisiä lajikokeiluja.

Monilla liikunta yhdistyy tavalla tai toisella musiikkiin, eikä musiikkia ole unohdettu uudessa hankkeessa. JVG teki hanketta varten uuden LIIKE-nimisen biisin, joka sai inspiraationsa Liike on lääke -hitistä. Uusi kampanjabiisi on tarkoitettu kaikenlaiseen käyttöön liikkumisen ympärillä: sitä saa soittaa vapaasti vaikkapa tapahtumissa, aina Huuhkajien ottelusta pihapeleihin tai koulun diskoon.

”Liikkuminen ja urheilu ovat olleet isossa roolissa läpi meidän molempien elämän. Keikkamatkoillakin sporttaamme aina kun on mahdollista. Haluamme olla liikkumisen sanansaattajia yhdessä K-ryhmän ja lajiliittojen kanssa. Tulkaa haastaa!”, innostavat JVG:n Jare Brand ja Ville Galle.

Voit tutustua hankkeeseen lisää täällä.

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.