Alma 9 ja Villa 8, heistä kuullaan vielä! Matilda Lasten kapina – katso vaikuttava video!

Alma 9 ja Villa 8, heistä kuullaan vielä! Matilda Lasten kapina – katso vaikuttava video!
Kuva: Jorik Kleen

Roald Dahlin kirjaan perustuva musikaali Matilda on hurmannut yleisön, kriitikot ja palkintoraadit ja on ollut Lontoon West Endin kestosuosikki jo vuodesta 2010. Se on saanut peräti yli 90 erilaista kansainvälistä palkintoa, joista 23 parhaan musikaalin kategorian ykkösenä. 

Alma Järvensivu, 9, ja Villa Murtagh, 8 ovat Matilda-musikaalin pääroolittajat, jotka valittiin 500 hakijan joukosta.

Matilda kertoo epätavallisesta tytöstä, joka värikkään mielikuvituksensa ja terävän älynsä turvin uskaltaa ottaa ohjat omiin käsiinsä ja muuttaa maailmaa. Matilda on Britanniassa klassikko, vähän kuin Peppi Pitkätossu, ylivoimainen tyttö, joka ei aikuisia kumartele. Siinä missä Peppi loistaa voimalla, Matilda pärjää lukeneisuudella, mielikuvituksella ja nokkeluudella kertoo Yle.

Tekijöinä on menestysmusikaalista Billy Elliot tuttu suunnittelutiimi, jota luotsaa ohjaaja Samuel Harjanne. Hän on yksi maamme kysytyimmistä musikaaliohjaajista ja tehnyt uraa myös kansainvälisillä näyttämöillä. Hänen viimeaikaisia ohjauksiaan ovat Billy ElliotKinky Boots ja Pieni merenneito.

Matilda on monella tavalla poikkeuksellinen musikaali. Sen pääroolissa on viisivuotias Matilda, joka kokee suurta vääryyttä julmia vanhempiaan kohtaan. Musikaali nostaa erityisesti tytöt keskiöön.

– Matilda kertoo tytöstä, jonka vanhemmat ovat tosi ilkeitä ja julmia. He eivät yhtään välitä Matildasta. Kun Matilda pääsee kouluun, se ei ole kiva paikka. Siellä on julma rehtori, neiti Trunchbull, joka tekee pahaa lapsille, Alma Järvensivu analysoi Ylen haastattelussa.

 Matilda rakastaa lukemista. Sen isä on hirveän ilkeä ja repii Matildan kirjoja. Isä käskee Matildaa katsomaan vain tv:tä. Matilda ei siedä sitä, oppii lukemaan aikaisin ja alkaa kertoa satuja muille, Järvensivu luonnehtii.

Matilda päättää uhmata aikuisten auktoriteettia ja korjata asiat oikein päin. Hän asettuu vanhempiensa ja rehtorin tyranniaa vastaan ja saa muutkin lapset nousemaan kapinaan.

Musikaali esitettiin Isossa-Britanniassa jo vuonna 2010. Siitä kasvoi ilmiö, joka teki lapsinäyttelijöistä tähtiä, sekä voitti seitsemän Olivier-palkintoa, päätyi myös Broadwaylle ja rohmusi viisi Tony-pystiä. Kaikki nämä ovat teatteatterimaailman suuria saavutuksia.

Lue myös:

“Äiti! Lasta ei sitten koskaan saa lyödä kirveellä!” -Ja muita totuuksia lasten suusta

Montessorikasvatus: “Auta minua tekemään itse”

Oman pihapiirin suojissa: vierasmaja, paviljonki, huvimaja


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.