Tosielämän “Yes-man” Ari, 44 on spermanluovutuksellaan saanut lähes 80 lasta maailmaan

Tosielämän “Yes-man” Ari, 44 on spermanluovutuksellaan saanut lähes 80 lasta maailmaan
Kuva: Warren Wong

New Yorkissa asuva Ari Nagel tunnetaan paremmin nimellä “Sperminaattori”. Mtv-uutisten mukaan syy miehen ahkeralla spermanluovutukselle on se ettei hän osaa kieltäytyä auttamasta ihmisiä, jotka tarvitsevat lasten saantiin apuja.

Ari kertoo auttavansa vähintään yhtä naista kuukaudessa saamaan lapsen. Ennen hän sanoo saattaneensa noin 12 lasta alulle tavanomaisin keinoin, mutta nykyisin mies toimittaa siemennesteen kupissa. Lasten määrä tällä hetkellä on 78.

Mies itse kertoo, että 13 naista odottaa tällä hetkellä hänen lastaan.

– Ehkä en ole hyvä sanomaan “ei”, mies pohti The Dr. Oz Show -ohjelmassa, uutisoi Mtv-uutiset.

Ari on matkustanut muun muassa Venäjälle ja Afrikkaan auttaakseen muita. Mukana on monia naispareja ja lapsettomia pariskuntia, joihin Ari pitää edelleen yhteyttä. Superluovuttajalle tuottaa suurta iloa se, että pystyy tuottamaan onnea perheille, joissa todella toivotaan lasta.

– Minulle on tuonut paljon iloa, kun näen, miten onnellisia lapset ja äidit ovat, ja näen kaikki nämä kauniit perheet, joita autoin kasvattamaan, Ari sanoo.

Suomessa siemennestettä ottaa vastaan monet yksityiset klinikat, sekä muun muassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Myös Suomessa tuhannet pariskunnat kärsivät tahattomasta lapsettomuudesta. Lisäksi on paljon itsellisiä naisia, jotka haaveilevat äitiydestä. Luovuttajaksi sopii 18-45-vuotias mies, jonka siemennesteen laatu täyttää kriteerit. Verinäytteen kromosomit on todettu normaaleiksi, sekä puhtaat virtsa- ja veri näytteet.

Vsshp mukaan Hedelmöityshoitolain mukaisesti kaikki sukusolujen luovuttajat on rekisteröitävä. Tällöin hoidon seurauksena syntyneellä lapsella on 18 vuotta täytettyään mahdollisuus halutessaan saada selville biologisen isänsä henkilöllisyys. Laki on ollut voimassa vuodesta 2007 eli ensimmäinen mahdollinen luovuttajan siittiöistä syntynyt lapsi voi ottaa yhteyttä vasta vuonna 2025. Rekisteriä pitää Valvira eli Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto.

Luovuttajalla ei ole oikeudellisia velvollisuuksia eikä oikeuksia lapseen. Luovuttajalla on kuitenkin oikeus asettaa sperman käytölle rajoituksia, kuten sallia sen käytön ainoastaan hetero- tai avioparien hoidossa tai vastaavasti ainoastaan naisparien tai itsellisten naisten hoidossa.

Luovutuksesta maksetaan myös korvausta, joka on Tyksissä työttömyysturvalaissa tarkoitetun peruspäivärahan suuruinen korvaus (32,40 euroa) jokaiselta käyntikerralta, mukaan lukien haastattelu- ja infektiotestikäynnit.

Lue lisää aiheesta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ohjeistuksesta, tai oman alueesi klinikoilta.

Lue myös:

Kiintymysvanhemmuudessa on kyse muustakin kun ison lapsen imettämisestä: lapsentahtinen ja lempeä kasvatus

Unohdettu perhepäivähoito – Hoitotädit vastaavat: “Kun vanhemmat kysyvät kaupungilta hoitopaikkoja, yksityisiä perhepäivähoitajia ei edes mainita”

Äitinä vankilassa yhden kohtalokkaan baari-illan jälkeen


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.