Vauva-arjen yllätykset eli mistä asioista opin nauttimaan

Vauva-arjen yllätykset eli mistä asioista opin nauttimaan
Kuva: Valeria Zoncoll/Instant Imagines

Teksti: Äiti Ässä

Vauvan kanssa eläessään oppii nauttimaan aivan uusista puolista!

Ennen kuin minusta tuli äiti, pohdin mitä ihmettä vauva-arki pitää sisällään oikeasti. Tuttavapiirini ei kuulunut paljon pikkulasten vanhempia, joita olisi voinut haastatella tästä elämän osa-alueen suuresta mysteeristä. Olin kuullut paljon siitä, mitä haasteita vauvan kanssa voisi tulla vastaan ja niihin yritinkin varautua. En osannut aavistaa, mitkä olisivat tulevan arjen suoloja sekä mitä uusia puolia oppisin itsestäni.

Päiväunet

Vauva nukkuu tunnetusti päiväunia. Ennen vauva-aikaa minua ei saanut päivällä nukkumaan kirvelläkään ellen ollut ihan naatti. Ihmettelin myös, miten kukaan aikuinen edes pystyy nukkumaan valoisaan aikaan. Käsittämätöntä. Nyt minusta on ihanaa, jos yöllä valvoneena saan pötkähtää vaakatasoon vauvan tuhistessa omia uniaan. Niin mukavaa!

Lämmin ruoka rauhassa nautittuna

Aiemmin minulla saattoi ruoka jäähtyä lautaselle hyvän keskustelun, sarjan katsomisen tai puhelimen selailun takia. Eli jos kalkkuna kylmeni, oma moka. Eikun vaan uudestaan mikroon. Nykyään jos on yksin kotona lapsen kanssa, voi olla että ruoka jää kesken yllättävän torttuhälytyksen takia tai tulee hirmuinen harmitus, jota riennän lohduttamaan. Saatan jatkaa syömistä vasta tunnin päästä ruokailun aloittamisesta. Kunnia rauhassa syömiselle!

Yksinolo on ihanaa

Tykkään olla porukassa ja suunnitella etukäteen tapaamisia ystävien kanssa. En kaivannut aiemmin yksin olemista, pikemminkin pyrin siitä poispäin. Toki viihdyin itsekseni, mutten halajanut henkeviä hengailuja itsekseni. Nykyään kun olen toisen ihmisen käytettävissä 24/7, kaipaa kummasti omaa aikaa. Kävelylenkit kuulokkeet päässä ilman seuraa ovat nastaa. Pelkkä kaupassa käynti tuntuu luksukselta. Ja voi sitä ihanuutta, jos pääsen vessaan yksin, siis yksin!

Nauraa voi mille vaan!

Narun aiheet ovat muuttuneet arkipäiväisemmiksi, mutta sitäkin suloisemmiksi. Vanhempien ilmeille voidaan nauraa, samoin pökäleille olohuoneen lattialla. Itsetehty paikallinen lämmin lirahdus vauvan kylpiessä on myös suuri ilon lähde – ainakin kylpijälle. Parasta on kuitenkin yhdessä vauvan kanssa nauraminen, vaikka ei tiedettäisi, mikä naurattaa!

Mistä sinä ole opinnut nauttimaan vauva- tai lapsiarjessasi?

Kannattaa lukea myös:

Uniikki Untuvapakkaus auttaa keskoslasten perheitä – Pakkauksen kehittäjä: “Halusin, että pakkauksen voisi saada tuloista riippumatta”

Vuoden jälkeen uskon jo itsekin ettei ole mitään hätää

Elekieli kehittää pikkulapsen sanavarastoa, sekä paljastaa paljon kaikkea muutakin


Ruuhkavuodet suosittelee

Äiti Ässä

Olen perheenäiti, joka pohtii kaikkea maan ja taivaan väliltä. Vanhemmuus on minulle matka, jossa oppii koko ajan jotain uutta. Arjessa pyrin luovaan kaaokseen ja armollisuuteen itseäni kohtaan. Rakastan katsoa hassuja sarjoja, pelata lautapelejä ja kuunnella hyvää äänikirjaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.