Äitioletettu, vältä näitä miestyyppejä

Äitioletettu, vältä näitä miestyyppejä
Kuva: Pixabay

Teksti: Rouva Tirehtööri

Olen elänyt nykyisessä parisuhteessa jo useamman vuoden, mutta edellisessä elämässäni, erottuani isompien Lisäosien isästä, vietin hetken “railakasta sinkkuelämää”. Lisäosat asuivat siis myös eron jälkeen pääasiallisesti luonani, ja koska esimerkiksi viikko-viikko –systeemi ei ollut vaihtoehdoissa, he viettivät melkeinpä kaiken ajan luonani. Tästä nokkelimmat jo päättelevät (erittäin oikein), että seuraelämäni ei mitään kovin vilkasta ollut… Mutta paljastan nyt; niinä viikonloppuina kun Lisäosat pakkasivat pussukkansa ja siirtyivät isänsä hellään huomaan, oli naaraspeto niinsanotusti irti! Tein tämän listan, jottei teidän rakkaiden sinkkuäitien tarvitsisi kompuroida samoissa ongelmajätteissä. Olkaa hyvät;

  1. Lauri Lapsellinen – Tarkoittaen luonteenpiirrettä, ei jälkikasvunäyttöä. Nämä miehet tuntuvat aluksi herättävän kiinnostuksen siitä syystä, että he tulevat lastesi kanssa erinomaisen hyvin toimeen. Mutta kun he ajan mittaan tulevat toimeen paremmin lastesi kuin sinun kanssasi, on syytä vetää jarru päälle. Nämä miehet kantavat vastuun ja näyttävät turvallisen aikuisen mallia yhtä hyvin kuin viisivuotias.  
  1. Tauno Tosikko – Hän ei lähde mukaasi hauskoihin aamupalapöydässä heitettäviin vitseihin kovista ja pehmeistä munista.. Meno on yhtä kuivaa kuin mummolla suu täynnä hapankorppua. Hänen mielestään elämässä ei pidä olla kivaa vaan vastuu painaa jo ala-asteella tämän hemmon hartioita. Hymyily on heikkoutta! 
  1. Riku Rahamies – Hän haluaa hemmotella sinua ja näyttää valtansa rahoillaan. Hän haluaa viedä sinut kalliisiin ravintoloihin ja hotelleihin, muttei voi ymmärtää miten lasten vaatteet ja harrastukset voivat olla niin kalliita.. Hän ei koskaan sekaannu lasten (vaikka ne olisivat hänen!) hankintoihin millään valuutalla. 
  1. Leevi Läheisriippuvainen – Jos haluan jonkun iholleni 24/7, ostan koiran. Nämä miehet eivät halua olla hetkeäkään sinusta erossa, vaan jokainen hetki pitää jakaa yhdessä. Eivätkä he jaa sinua mieluusti koskaan kenenkään kanssa. Lapset ovat väistämätön uhka, koska he pääsevät sinua lähemmäs kuin kukaan koskaan. Jotkut heistä vaativat valitsemaan lapset tai hänet. Koskaan ei tämä valinta ole osunut heihin..  
  1. Roska-Roope – Hänen kämpässään on viimeksi siivonnut hänen äitinsä. Hän on kovin huoleton sekä kodin siisteyden että oman hygieniansa kanssa. Miksi sitä pitäisi tiskata kun kohta tulee taas uutta tiskiä? Myöskin suihkussa käynti ei kuulu jokapäiväisiin iloihin, koska vähempikin riittää. Likaantuu sitä kuitenkin.. Sen enempää selittämättä, ei jatkoon. 
  1. Matti Mammanpoika – Jossain naistenlehtihömpässä luki, että mies joka rakastaa äitiään ja kohtelee häntä hyvin, on keeper. Kyllä, mutta rajansa tälläkin. Jos hän soittaa ongelmien ilmaantuessa ensin äidilleen ja sitten vasta sinulle, olet pulassa. Jos äiti päättää edelleen kaikesta aikuisen poikansa elämään liittyvästä, ei kannata tähän symbioosiin edes yrittää väliin. Palaa asiaan kun napanuora on katkaistu.  
  1. Hieno-Heikki – Poistuu paikalta kun asiat menevät likaisiksi.. Hän ei ole se ihminen, joka siivoaa lapsen oksennusta seinästä tai vaihtaa vauvan kakkavaippaa. Jos elämäsi ei ole pelkkää kiillotusta ja puunausta, jatka tämänkin heebon kohdalla matkaa. 
  1. Kalja-Kalle – Jokaiseen tilaisuuteen sopii muutama olut. Tutuksi tulee muutama mainitakseni: asennusolut,  lenkkiolut, saunaolut, ruokaolut, siivousolut.. Jos haluat, että elämäsi koostuu muustakin kuin hilpeästä huppelista ja aamuisesta korjaussarjasta, houkuttele hänet mäyräkoiran avulla ulos ja vaihda lukot. 
  1. Raimo Reppana – Vastaa kaikkeen “kyllä kulta”, ei keskustele mistään vaan mielellään myötäilee sinun mielipiteitäsi. Hänellä on aina kaikki hyvin, kunnes eräänä päivänä ei olekaan ja saat kuulla muuttoauton peräkontin sulkemisen päätteeksi, että hän on tätä eroa kyllä miettinyt jo vuosia..  
  1. Romu-Reino – Hän on taitava käsistään. Hän korjaa autosi ja pitää omastaan huolta viimeisen päälle.  Jos kuitenkin kaipaat muutakin kuin auton huoltopalvelua, kannattaa siirtää hänet friendzonelle mahdollisimman pian. Kaikki voittavat; sinulla on luotto-fixari ja hän saa rassailla edelleen romuj .. siis rakkaita peltihevosiaan rauhassa joka ikinen ilta.  

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Sain viikossa tarpeekseni Tinderistä

Tinder: Ajatuksen tasolla rakkaudenkaipuisen sinkkuvanhemman deittiparatiisi, käytännössä jotakin aivan muuta

En kertakaikkiaan ehdi seurustella!

Vuosisatojen k*setus?

Iskä, miks sulla ei oo tyttöystävää?

Ensitreffit olkkarissa – lisää pyörrettyjä päätöksiä


Ruuhkavuodet suosittelee

Rouva Tirehtööri

Olen pirskahteleva ja räiskyvä, kolmenkympin rajapyykin yli pari vuotta sitten kiukulla kammennut kolmen lapsen äiti. Elämäni keskipisteet ovat 12v Tytärlapsi, 9v Poika Poikanen ja 2v Raivotar. Lasteni ja mieheni, Perheenpään, lisäksi uusperhe-sirkukseni kokoonpanoon kuuluu sekalainen setti eläimiä; pari saksanpaimenkoiraa, corgi, ja kissa. Elämässäni ovat hyvin vahvasti läsnä aikataulut, to do –listat, ahdistus ja kiukuttelu sekä toive seesteisestä ja rauhallisesta elämästä. Elämänhallintani on heikohkoa ja otteeni lipsuu vähän väliä. Onneksi olen jääräpäinen ja sinnikäs enkä ilmeisesti koskaan suostu menemään siitä mistä aita on matalin. Juuri kun joku osa-alue elämässäni alkaa sujumaan, keksin jotain uutta kivaa puuhaa tilalle.