Varoitusmerkit parisuhteessa-Mitä ne ovat?

Kuva: Pexels/ cottonbro studio

Uuden ihmisen tapaaminen on usein ihanaa ja jännittävää. Kuitenkin jo alkuvaiheessa voi esiintyä selviä varoitusmerkkejä, jotka voivat ennustaa tulevasta.

Omaa intuitiota ja varoitusmerkkejä kannattaisikin kuunnella. Seuraavaksi muutama varoitusmerkki suhteen alkutaipaleelta:

1. Kumppani ei suostu määrittelemään suhdettanne

Merkki ongelmasta voi olla se, jos deittikumppani ei pitkänkään tapailun jälkeen suostu määrittelemään suhdettanne. Määrittelyn puute voi kertoa siitä, että deittikumppani ei ole suhteessa tosissaan.

2. Hän ei tee koskaan aloitetta

Molempien osapuolien tulisi olla sitoutuneita tapailuun heti alusta lähtien. Jo treffailuvaiheessa on tärkeää löytää tasapaino: ongelmia tulee, jos toinen yrittää enemmän kuin toinen.

3. Et saa vastakaikua

Mikäli uusi kumppani on liian erilainen tunnemaailmaltaan, eikä hän osaa vastata hellyydenosoituksiin, voi siitä seurata ongelmia. Jokaisella on huonot hetkensä ja päivänsä, mutta jatkuva romantiikan puute koettelee suhdetta.

4. Salailu

Minkä tahansa asian salaaminen voi vahingoittaa suhdetta. Salailu on aina varoitusmerkki.

5. Kompromissit

Avain onnelliseen suhteeseen on kyky tehdä kompromisseja. Kaikki ei ole suhteessa kunnossa, jos kumppaneiden on äärimmäisen vaikeaa tehdä keskinäisiä kompromisseja, toisiaan kuunnellen.

6. Perheesi ja ystäväsi vihaavat deittikumppaniasi

On huolestuttavaa, mikäli ihmiset, jotka tuntevat sinut parhaiten eivät tykkää kumppanistasi. Kaikki ihmiset eivät tietenkään tule toimeen keskenään: taustalla voi olla suurempia syitä, mikäli kukaan lähipiiristäsi ei tykkää uudesta deittikumppanistasi. ”Ihmiset ympärilläsi näkevät usein sen, mitä et itse näe,” lisää deittivalmentaja Jason Preece.

7. Suhteesta puuttuu riitely

Ei ole hyvä merkki, jos parisuhteessa ei koskaan riidellä tai kumppaneilla ei ole erimielisyyksiä. On suuri varoitusmerkki, jos suhde ei kestä riitoja tai et pysty ilmaisemaan jos olet eri mieltä.

8. Sosiaalinen media

Mikäli kumppanisi ei käytä sosiaalista mediaa tai käyttää sitä hyvin vähän, siitä ei tarvitse huolestua. Mutta, jos hän jatkuvasti selaa sosiaalista mediaa, eikä mainitse sinua siellä, on se epäilyttävää. Erityisen paha tilanne on silloin, jos hänen sosiaalinen media on täynnä exän kuvia.

”Se voi tarkoittaa, että toinen ei näe sinua pitkäaikaisena kumppanina tai hän ei ole valmis näyttämään sinua maailmalle”, Mason Roantree sanoo.

Lähteet: MTV, Nainen

Teksti: Anne-Mari Valta

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.