11-vuotias belgialaispoika valmistunut fysiikan kandiksi huippuarvosanoin: suoritti tutkinnon ennätysajassa

11-vuotias belgialaispoika valmistunut fysiikan kandiksi huippuarvosanoin: suoritti tutkinnon ennätysajassa
Kuva: Taylor Wilcox

Teksti: Anna-Leena

11-vuotias Laurent Simons on valmistunut Antwerpin Yliopistosta yhdeksässä kuukaudessa. Kunnianhimoinen Simons ei myöskään tyytynyt mihin tahansa arvosanoihin, vaan valmistui tavoitteidensa mukaan fysiikan kandidaattiohjelmasta eximian keskiarvolla. Tapauksesta uutisoi aiemmin muun muassa bebésymás-sivusto.

11-vuotias Laurent Simons on valmistunut Belgialaisesta Antwerpin Yliopistosta fysiikan kandidaatiksi vain yhdeksässä kuukaudessa. Bebésymás-sivuston uutinen paljastaa, että ennen opintoja poika oli asettanut itselleen tavoitteeksi saada opinnot suoritettua ennätysajassa -ja huippuarvosanoin.  

Laurent onnistui suorittamaan opintonsa yhdeksässä kuukaudessa, kun tutkinnon suorittamiseen suositellaan tavallisesti vähintään kolmea vuotta. Poika on ilmoittanut jatkavansa opintoja samaisessa yliopistossa, koska on päättänyt valmistua fysiikan maisteriksi. Simons on kertonut, ettei hän tavoittele maisterin tutkintoa rikkoakseen ennätyksiä, vaan koska on kiinnostunut keinotekoisista sisäelimistä ja niiden kehityksestä.  

Opinnot ennätysajassa

Laurent aloitti koulun 4-vuotiaana. 6-vuotiaana hänet siirrettiin yläasteelle. Poika suoritti perusopintonsa 18 kuukaudessa, kun opintoihin tavallisesti menee 8 vuotta, ja aloitti yliopisto-opintonsa 9-vuotiaana.

Simons pääsi uutisiin jo kaksi vuotta sitten, kun hänen suunnitelmansa valmistua Eindhovenin yliopistosta elektroniikkainsinööriksi ennen kymmenettä syntymäpäiväänsä peruuntuivat yliopiston ilmoitettua pojan tarvitsevan enemmän aikaa viimeisten tenttien suorittamiseksi. Abd7chicago-sivustolla kerrottiin tällöin, että alkuperäisen suunnitelman mukaan pojan oli tarkoitus valmistua ennen syntymäpäiväänsä, jolloin hänestä olisi tullut maailman nuorin yliopistotutkinnon suorittanut henkilö. Yliopisto kuitenkin ilmoitti vain pari viikkoa ennen oletettua valmistumispäivää, että valmistumispäivä tulisi siirtymään seuraavalle kesälle.

group of fresh graduates students throwing their academic hat in the air
Kuva: Vasily Koloda. Pojan oli tarkoitus valmistua ennen kymmenettä syntymäpäiväänsä, jolloin hänestä olisi tullut maailman nuorin yliopistotutkinnon suorittanut henkilö.

Harmistuneet vanhemmat päättivät saman tien ottaa pojan pois yliopistosta. “Emme ymmärrä, mitä tapahtui. Viikko sitten valmistumispäivän kanssa ei ollut mitään ongelmia, mutta kun kerroimme, että poikaa aikoo jatkaa opintojaan ulkomailla, yliopisto reagoi näin.”, kummasteli harmistunut isä dw-sivuston uutisessa

Pojan vanhemmat aloittivat neuvottelut lukuisten yliopistojen kanssa ja poika päätyi lopulta suorittamaan tutkintonsa Belgiassa, Antwerpin yliopistossa, josta hän valmistui ennätätysajassa.

Pojan lääkärivanhemmat ovat aiemmin kertoneet, etteivät ymmärrä mistä poika on lahjansa saanut. “Söin raskausaikana paljon kalaa”, äiti vitsailee.

Nuori lahjakkuus

Simons ei ole nuorin yliopistotutkinnon omaava henkilö: gcpawawards-sivuston mukaan 1984 vuonna syntynyt Michael Kearney valmistui 10-vuoden iässä South Alabaman yliopistosta. Uutisen mukaan pojan uskomaton lahjakkuus paljastui jo hyvin aikaisessa iässä: Kearney oppi puhumaan 4 kuukauden ikäisenä ja lukemaan 10 kuukauden iässä.

Mitä ajatuksia tämä uutinen herättää sinussa? Pitäisikö sinun mielestäsi lasten saada olla lapsia, vaikka he olisivatkin erityisen lahjakkaita?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.