8 kysymystä, joihin vanhemmat haluavat saada vastauksen

8 kysymystä, joihin vanhemmat haluavat saada vastauksen
Kuva: Tingey Injury Law Firm

Ihmiskunta on aikojen alusta lähtien pohtinut ja kysynyt mitä suurempia kysymyksiä. Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen? Mikä on elämän tarkoitus? Myös vanhemmat pohtivat päivittäin vaikeita kysymyksiä. Minne ihmeeseen kaikki parittomat sukat katoavat pesukoneesta? Miksi lapsi sairastuu aina silloin, kun sinulla on menoja? Keräsimme 8 kysymystä, joihin vanhemmat haluavat palavasti löytää vastauksen.

8 kysymystä joihin vanhemmat miettivät vastausta

Nukkua vai eikö nukkua: päiväunia nimittäin

Päiväunet rytmittävät päivää ja lepo on tärkeää kasvavalle lapselle. Päiväunet ovat myös tarpeellinen lepohetki vanhemmalle. Joskus päiväunet kuitenkin venyvät tai lapsi nukahtaa liian myöhään. Kaikki tietävät mitä tämä tarkoittaa: seuraavana yönä ei nuku kukaan. Kysymys kuuluu: mitä tehdä, kun lapsi nukahtaa liian myöhään, tai ei heräisi päiväunilta millään? Pitäisikö hänen vaan antaa nukkua? Vai pitäisikö häntä yrittää pitää hereillä aina yöuniin saakka? 

Kadonneiden sukkien mysteeri

Minne ihmeeseen kaikki sukat oikein katoavat? Tässä universumissa on oltava joku valtava toinen todellisuus, jossa sukat ja hiuspompulat pitävät hauskaa. Kuinka on mahdollista, että sukat kiikutetaan parillisena pyykkikoriin, mutta ne palaavat sieltä ilman paria joka kerta?!

blue white and yellow socks
Kuva: Nick Page. Minne ihmeeseen kaikki sukat oikein katoavat?

Youtube

Miksi lapset katsovat mieluummin youtube-videoita, joilla aikuiset ihmiset leikkivät leluilla kun leikkivät itse omillaan? Ja miksi samaa videota on katsottava 185476 kertaa putkeen? 

Sairastelu 

Oletko huomannut, että lapsesi tulee aina kipeäksi juuri silloin, kun sinulla on kivoja suunnitelmia? Haistaako lapsesi, että aiot karata kotoa ja tulee kipeäksi estääkseen lähtösi, vai voiko kaikilla maailman vanhemmilla vaan olla yhtä huono tuuri? 

Sipuli ruoassa

Tai no jos tarkkoja ollaan, niin sipuli, porkkana, paprika, parsakaali, tai mikä tahansa kasviksen kuuloinen. Kuinka on mahdollista, että lapsesi löytää 1mm kokoisen ei-toivotun-palasen ruoasta, mutta ei löydä kenkiään eteisen kaapista? 

child dancing on brown wooden floor close-up photo
Kuva: Jelleke Vanooteghem. Miksi lapsi löytää palan sipulia lautaselta, mutta ei kenkiää eteisen kaapista?

Älä sano sitä!

Miksi lapsesi nukkuu huonosti seuraavana yönä, jos kerrot jollekin ääneen hänen nukkuvan paremmin? Tämä pätee oikeastaan ihan kaikkeen muuhunkin lapsiin liittyvään. Älä koskaan mene sanomaan, että teillä ei ole koskaan ollut kihomatoja! Joskus pelkkä asian ajatteleminen riittää aiheuttamaan katastrofin, joten on parempi olla ajattelematta.

Vaihtovaatteet

Miksi lapsesi sotkee vaatteensa aina silloin, kun sinulla ei ole vaihtovaatteita mukana? Juuri sinä päivänä, kun pakkaat hoitolaukkua ja mietit mielessäsi, että ylimääräiset vaihtovaatteet vievät ainoastaan tilaa. Älä tee sitä virhettä! Vaihtovaatteita kannattaa pitää mukana vähintään ensimmäiset 20-vuotta. Jos lapselta ei lirahda pissi, hän kaatuu kuralätäkköön tai vähintäänkin kaataa päällensä mukillisen kaakaota.

Nukkuva enkeli

baby in blue long sleeve shirt lying on pink and white floral textile
Kuva: hessam nabavi. Miksi lapset ovat niin suloisia nukkuessaan?

Miksi lapset ovat niin suloisia nukkuessaan? Onko se luonnon tapa varmistaa, että vanhempien sydän sulaa ennen nukkumaanmenoa, vaikka päivä olisi ollut rankka? Kuinka monta kertaa päin mäntyä menneen kiukkupäivän jälkeen huomaat seisovasi lastenhuoneen oven raossa ja tuijottavasi nukkuvan lapsesi rauhallista hengitystä. On ne vaan niin suloisia, kun ovat kerrankin paikoillaan ja aivan hiljaa.

Mihin kysymykseen sinä haluaisit saada vastauksen?

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *