4 muistisääntöä turvalliseen kesänviettoon lasten kanssa

Pixabay / JillWellington

Monissa perheissä kesä ja kesäloma täyttyvät erilaisista aktiviteeteista, ulkoilusta ja perheen yhteisestä ajasta. Jotta kesästä jäisi hauskat ja lämpimät muistot, on hyvä muistaa muutama tärkeä lasten turvallisuuteen vaikuttava seikka.

Kesäpuuhien keksiminen lasten turvallisuus huomioiden on asia, josta vanhemmuusekspertti Lynda Harding tietää kaiken. Hardingilla on kuusi lasta, minkä lisäksi hän on pyörittänyt yksityistä päivähoitoa 30 vuoden ajan. Tämä suurperheen äiti suhtautuukin lasten kesälomaan erityisellä tarkkuudella.

”Luon pikkutarkasti kattavan aikataulun jälkikasvuni laajan ikähaarukan huomioiden. Myönnän, että toisinaan on melko kaoottista ja stressaavaa yrittää pysyä kaikkien perässä ja huolehtia turvallisuudesta samalla, kun antaa lasten nauttia kesästä”, Harding kertoi The Sunille ja listasi samalla omat muistisääntönsä turvallista kesää ajatellen.

Lasten turvallisuus etusijalle – muista nämä seikat kesällä

Suojaa lapset auringolta

Aurinkoisina kesäpäivinä ihon suojaaminen auringon haitallisilta UV-säteiltä on erittäin tärkeää. Pienillä lapsilla vaatteet ovat ensisijainen suojautumiskeino, mutta aurinkovoidetta tarvitaan yli 2-vuotiaiden ihon suojaamiseksi. Valitse lapsille aurinkosuoja, jossa on korkea suojakerroin (SPF), ja levitä sitä ennen ulkoilua. Muista myös laittaa lapsille hatut ja aurinkolasit suojaamaan päätä ja silmiä. Pienet vauvat on hyvä pitää mahdollisimman paljon varjossa, koska heidän herkkä ihonsa palaa nopeasti auringossa.

Turvallisia vesileikkejä

Kun viettää rantapäivää tai nauttii kesäpäivästä kotipihan uima-altaalla, tulee lapsia aina valvoa veden äärellä. Vaikka kotipihan allas ei olisikaan syvä, ovat ikävät onnettomuudet silti mahdollisia. Pienimmillä lapsilla on hyvä olla kellukkeet. Opeta lapset uimaan mahdollisimman pienenä tai vie heidät uimakouluun. Muistuta vanhempia lapsia uimaan aina rannan suuntaisesti, sekä menemästä liian syvälle tai kauaksi rannasta.

Hyvät yöunet

Kesäpäivinä sisätilojen lämpötila voi kohota hyvinkin korkeaksi. Tarkkaile lastenhuoneiden lämpötilaa ja viilennä niitä mahdollisuuksien mukaan. Tarkista myös, ettei lapsille tule liian kuuma nukkuessaan.

Tarkkana tiellä

Kesällä lapset ovat liikenteessä enemmän, joten tieturvallisuuden merkitystä on tärkeä korostaa lapsille. Muistuta liikennesäännöistä ja että lapset polkevat pyörillään tai kävelevät vain siellä, missä kuuluukin. Huolehdi, että lapset käyttävät kypärää pyörällä, potkulaudalla tai muilla vastaavilla liikkuessaan. Painota alituista valppautta tiellä liikkuessa ja että lapset muistavat katsoa ympärilleen ennen tien ylitystä. Jos lapsilla on puhelimet, muistuta heitä pitämään liikkuessaan silmät ympäristössä puhelimen ruudun sijaan.

Lähde: The Sun

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.