Näin älyttömillä tavoilla pettäjät selittelevät tekoaan

Kuva: Pexels/ Alex Green

Uskottomuus on yksi yleisimpiä syitä, miksi parisuhteet päättyvät eroon. Kun pettäminen paljastuu suhteen toiselle osapuolelle, on seurauksena usein tunnemyrsky. Pettäjän kertomat selitykset tekosilleen eivät välttämättä tee asian käsittelemisestä yhtään helpompaa.

Paljastuupa kumppanin uskottomuus hänen omasta aloitteestaan tai jollain muulla tavalla, on tieto petetylle osapuolelle usein musertava uutinen. Petetyn mielessä pyörii moni asioita ja kysymyksiä, joista yksi on miksi, miksi kumppani petti?

Petetyksi tulleet ovat hakeneet vertaistukea internetissä ja keskustelleet kokemuksistaan. Samalla puheeksi on noussut myös selitykset, joita pettäjät ovat antaneet teolleen. Osa pettäjistä koettaa leikkiä viatonta tai yrittää pyöritellä tilanteen väärinkäsitykseksi, kun taas osa puolustautuu väittämällä, ettei uskottomuus ollut hänen syynsä.

Joukossa on ollut myös älyttömiä ja suorastaan typeriä selityksiä. CafeMom on poiminut esiin keskusteluissa esiin tulleita pettäjien selityksiä ja suomensimme niitä alle.

16 älytöntä tapaa, joilla pettäjät ovat selitelleet tekoaan

  • ”Äitini petti isääni, kun he alkoivat tapailla.”
  • ”Ei se ole oikeastaan pettämistä, koska en rakasta sinua enää. Olet minulle enemmänkin tosi hyvä ystävä.”
  • ”Olen pettänyt jokaista kumppaniani.”
  • ”Käytin kondomia, teknisesti en edes koskenut häneen!”
  • ”Testasin sinua nähdäkseni pysytkö uskollisena, vaikka minä pettäisin.”
  • ”Se on sinun syysi, ajoit minut pettämään.”
  • ”Petin sinua toisen naisen kanssa, joten sitä ei pitäisi laskea uskottomuudeksi ja sinunhan pitäisi olla vain innoissasi tästä.”
  • ”No, sinä sanoit rakastavasi minua ja hyväksyväsi minut sellaisena kuin olen, virheeni mukaan luettuna. Silloin sinun pitäisi hyväksyä myös se, että menen sänkyyn muidenkin kanssa, koska sellainen minä vain olen.”
  • ”Aioin erota sinusta muutenkin.”
  • ”Luulin, että sinä petät minua, joten päätin kostaa!”
  • ”Olimme riidelleet sinä päivänä, joten hän petti minua (silloisen) läheisen ystäväni kanssa.”
  • ”Kun hän jäi kiinni, viittasi hän runoon, jonka olin näyttänyt hänelle muutamaa kuukautta aiemmin. Hän kysyi muistanko runosta kohdan, jossa puhutaan määrittelemättömästä halusta ja kuinka hän oli samaa mieltä sen lausahduksen kanssa. Hänen mielestään olimme sopineet avoimesta suhteesta tuon runon lauseen perusteella.”
  • ”’Olet työtön.’ Se oli totta, olin ollut työttömänä töitä etsimässä noin pari kuukautta. Se riitti hänelle ja hän heitti menemään avioliittomme ja meni sänkyyn pomonsa kanssa.”
  • ”Kun aviomieheni uskottomuus ja talousrikokset paljastuivat yksityisetsivän avulla, kysyin miksi hän teki niin ja hän sanoi vain: ’Koska nirsoilet ruokasi kanssa.'”
  • ”Olin opiskelumatkalla viikon ajan. Tulin takaisin ja sain tietää, että hän oli ollut sängyssä kahden muun naisen kanssa. Hänen selityksensä? ’Minulla oli ikävä sinua. Olin yksinäinen ilman sinua ja en pärjännyt. Sinun ei olisi pitänyt jättää minua yksin.’ Siinä ihmisessä ja suhteessa oli niin paljon vikaa.”

Pahnan pohjimmaisena:

  • ”Ex-mieheni, 21 vuotta sitten. Odotin poikaamme, olin viidennellä kuulla jo 3 senttiä avautunut ja synnytys oli pysäytetty useita kertoja. Olin vuodelevossa ja minua oli kielletty harrastamasta seksiä. Mieheni koki oikeudekseen hakea seksiä muualta. Hän ei koskaan myöntänyt, että se oli pettämistä. Oli minun tehtävä pitää huolta hänen tarpeistaan ja hän koki, että hänellä on lupa saada seksiä toisaalta, koska kieltäydyin.”

Lähde: CafeMom

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

    Array
(
    [0] => thumbnail
    [1] => medium
    [2] => medium_large
    [3] => large
    [4] => 1536x1536
    [5] => 2048x2048
    [6] => vp_sm
    [7] => vp_md
    [8] => vp_lg
    [9] => vp_xl
    [10] => vp_sm_popup
    [11] => vp_md_popup
    [12] => vp_xl_popup
)