Mistä hankkia turvalliset ja laadukkaat lastentarvikkeet ja lelut?

Mistä hankkia turvalliset ja laadukkaat lastentarvikkeet ja lelut?

Kaupallinen yhteistyö: Ideapark Lempäälä

Etenkin ensimmäisen lapsen kohdalla moni tuntee epävarmuutta ja ahdistustakin siitä, millaisia tarvikkeita pitää hankkia, kun taloon syntyy vauva. Ei ole kauaa aikaa, kun ajateltiin, että äitiyspakkauksen vaatteilla selviää hyvin, vauva mahtuu pitkään nukkumaan pahvilaatikossa ja leluiksi kelpaavat käpylehmät. Näillä ei kuitenkaan ehkä pärjää niin pitkään kuin toivoisimme.

Toki hyvin vähäisilläkin hankinnoilla selviää. Monen lastentarvikkeen voi ostaa käytettynäkin. On kuitenkin tiettyjä tarvikkeita, jotka ainakin itse ole halunnut ostaa uutena. Esimerkiksi lastenvaunut on hyvä ostaa uutena varsinkin, jos lapsia siunaantuu useita. Samoilla laadukkailla vaunuilla kärryttelee useamman lapsen. Kun tulee aika luopua vaunuista, hyvin pidetyt vaunut pystyy vielä myymään eteenpäin seuraavalle käyttäjälle. Myös turvakaukalo ja turvaistuin on hyvä hankkia uutena. Käytetyn istuimen historiaa ei voi varmasti tietää. Istuinta on voitu kolhia, eikä se enää täytäkään turvallisuusvaatimuksia. Myös esimerkiksi tutit ja tuttipullot ja usein kylpyamme ostetaan uutena.

Etenkin lastenvaunut ja turvaistuimet hankitaan usein uutena. KidZone-myymälän asiantuntijoiden avulla sopivien lastenvaunujen ja istuimien hankinta helpottuu.

Lapsen tullessa leikki-ikään vanhemmalla on monesti jonkinlainen rooli siinä, millaisia leluja lapselle hankitaan. Itse rakastin nukkekoti- ja leikkimökkileikkejä. Hieman isompana kiinnostuin Barbie-nukeista ja My Little Poneista. Minulla oli myös aito Barbie-talo, jossa oli hissi. Kun minusta tuli äiti, innostuin lasten myötä taas leikkimisestä. Tyttäreni kanssa leikimme monet Barbie-leikit. Kun hän eräänä jouluna sai joululahjaksi oman Barbie-talon, olin niin innoissani, että kokosin sen saman tien. Poikani kanssa olemme rakennelleet legoja, koonneet palapelejä ja leikkineet pikkuautoilla. Lautapelejä meillä on valtavasti. Niitä pelaamme koko perhe yhdessä aina, kun siihen tulee tilaisuus.

Nykyisin lapset leikkivät yhä vähemmän ja leikit loppuvat jo varsin aikaisessa vaiheessa. Itse sain viimeisen Barbie-nukkeni ollessani 13-vuotias. Jos joku nyt kertoisi saaneensa yläkouluikäisenä Barbie-nuken, sitä pidettäisiin erikoisena. Toisaalta ihmisten elinikä on pidentynyt, joten leikeille olisi kyllä aikaa. Lapset ehtivät olla aikuisia vielä pitkään, vaikka leikkisivätkin hieman kauemmin.  

Nykyisin lasten leikit loppuvat turhan aikaisin. KidZonen leluparatiisista löytyy huikea määrä muun muassa nukkeja.

Kävimme hiljattain Lempäälän Ideaparkin KidZonemyymälässä. En ollut siellä aiemmin käynyt. Olin vaikuttunut paikan koosta ja valikoiman monipuolisuudesta. Olin jotenkin kuvitellut, että siellä myytäisiin lähinnä vauvan tarvikkeita, mutta liike yllätti minut täysin. KidZone on täydellinen lastentarviketaivas ja leluparatiisi eri-ikäisille lapsille, ei vain vauvoille. Ihasteltavaa ja ihmeteltävää löytyy myös vanhemmille.

KidZonen idea on helpottaa vanhemmuuden hankalia hetkiä. Myymälän valikoimasta löytyy lastentarvikkeita joka tilanteeseen: lastenvaunujaturvaistuimia, leluja, vanhemman ja vauvan tarvikkeita, vaatteita ja jalkineita. KidZonella tuotteita voi tilata myös verkkokaupan kautta. KidZonen tuotteet ovat kestäviä ja edullisia ja täyttävät EU:n turvallisuusvaatimukset.

KidZonen valikoiman monipuolisuus yllättää. Lastentarvikkeita löytyy moneen tarkoitukseen.

Äitinä tiedän itsekin, miten vaikeaa on hankkia lastentarvikkeita etenkin silloin, kun kyseessä on ensimmäinen lapsi. Omalle lapselleen haluaa parasta ja hankkia mahdollisimman turvallisia ja kestäviä lastentarvikkeita ja leluja. Voi olla haastavaa miettiä, millaisia hankintoja kannattaa tehdä. KidZonen kivijalkamyymälässä on mahdollista testata tarvikkeita myymälän asiantuntijoiden avustuksella.

Monelle vanhemmalle voi tulla yllätyksenä esimerkiksi se, miten turvakaukalo kiinnitetään autoon oikein, miten lastenvaunut taittuvat kasaan tai miten vaikkapa rintareppu puetaan oikeaoppisesti. KidZonen henkilökunta osaa auttaa näissä kysymyksissä. Tuoreilla vanhemmilla on paljon uutta opeteltavaa, joten on kätevä, että lastentarvikehankinnoissa voi hyödyntää myymälän henkilökunnan apua.

Lapsen kasvaessa kiinnostuksen kohteet muuttuvat. KidZonesta löytyy leluja ja pelejä myös isommille lapsille.

Lasten kasvaessa tarvitsee tehdä jatkuvasti uusia hankintoja. Vauvaiän jälkeen tarvitaan pian muun muassa syöttötuoliapolkupyörää ja erilaisia isompien lasten leluja. Jossakin vaiheessa pitää hankkia lahjoja myös esimerkiksi kummilapsille ja lasten kavereille. Lastentarvikkeiden lisäksi KidZonesta löytyy leluja joka lähtöön. Sieltä löytyi myös minulle lapsuudesta tuttuja Barbie-nukkeja ja nukkekoteja. Oma koululaiseni innostui etenkin KidZonen lautapelivalikoimasta ja fidgetleluista. Myös Nerf-aseita ja legoja ihailimme pitkään. Tähän myymälään tullaan kiertelemään vähän pidemmäksi aikaa. Voin vain kuvitella, miten vaikeaa on saada leikki-ikäinen pois tästä myymälästä kaikkein ihanien houkutusten jälkeen. Onneksi aina voi toivoa lahjaksi leluja ja KidZoneen voi hankkia myös Ideapark-lahjakortin.

KidZonesta löytyy asiantunteva henkilökunta vastaamaan vanhempien kiperiin kysymyksiin ja opastamaan lastentarvikkeiden hankinnoissa. Leluhyllyjä kierrellessä jokainen saa varmasti ideoita, mikä voisi olla omalle lapselle mieluinen lelu ja millaisilla leluilla nykyään leikitään. Jokainen haluaa lapsellensa parasta. Hankinnat on hyvä aloittaa KidZonesta.

Teksti ja kuvat: Nanna

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.